Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Τραγωδία στη Ρωσία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από πυρκαγιά σε νευρολογική κλινική


Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στην περιοχή Βορόνιετς της νοτιοδυτικής Ρωσίας, δήλωσε μια πηγή στις υπηρεσίες του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων στην περιοχή.


«Δεκαεννέα πτώματα ανακαλύφθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς,ενώ τέσσερις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, κατόπιν δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα και  εγκαύματα του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος αναφέρει αναφέρει η σχετική έκθεση των ιατρών.

Επίσης 22 εισήχθησαν με σοβαρά προβλήματα σε νοσοκομεία, ανέφερε η ίδια πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Στην κλινική νοσηλεύονταν συνολικά 144 ασθενείς και από αυτούς 55 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άλλα ιδρύματα,αφού το ένα από τα δύο κτίρια κάηκε ολοσχερώς. Η φωτιά κατασβέστηκε ήδη.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου έχει εντοπιστεί στην περιοχή των 700 τετραγωνικών μέτρων, και αργότερα στο Υπουργείο Έκτακτων Καταστάσεων ανέφερε ότι η φωτιά έσβησε.Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι 24 άνθρωποι που δεν έχουν πληγεί από την πυρκαγιά, μεταφέρθηκαν στο STS ειδικό οικοτροφείο ηλικιωμένων και των αναπήρων στο χωριό Vodostroy κοντά στην πόλη Μποριζογκλέμπσκ. Ανάμεσα στα ονόματα διακομιζόμενων εμφανίζονται επίσης τα ονόματα δύο νοσηλευτών και δύο νοσοκόμων που βρίσκονταν σε υπηρεσία στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής.

Το πρακτορείο δημοσιεύει και λίστα με ονόματα νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom