Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Νέο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι - 13 νεκροί,ανάμεσά τους 7 παιδιά!


Η τραγωδία έχει κι άλλες σελίδες να γράψει στο μαύρο βιβλίο της προσπάθειας χιλιάδων ανθρώπων που ψάχνουν καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο και το "μαχαίρι".

Τουλάχιστον 13 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά,
έχασαν την ζωή τους όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στα ανατολικά του Φαρμακονησίου, το πρωί της Τετάρτης.

Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ελικόπτερο σούπερ πούμα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να διασώσουν από τη θαλάσσια περιοχή 15 άτομα - 13 άντρες και δύο γυναίκες - και συνεχίζουν τις έρευνες για έναν αγνοούμενο.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται δύο αγόρια, δύο κορίτσια, ένα βρέφος, 4 άντρες και δύο γυναίκες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις από τους διασωθέντες, δύο γυναίκες και ένας άντρας, περισυνελέγησαν σε κωματώδη κατάσταση και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λέρου.

Το ναυάγιο συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης, στα ανατολικά του Φαρμακονησίου. Το σκάφος ήταν ένα επτάμετρο ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 29 άτομα.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom