Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Οι τζιχαντιστές απειλούν τη Νέα Υόρκη: Θα κτυπήσουμε την Times Square


Με ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο, οι τζιχαντιστές του ISIS απειλούν ότι θα κτυπήσουν τη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα την πλατεία Times Square. To βίντεο δείχνει τοπία του Μανχάταν, που περιλαμβάνουν την πλατεία Times Square και την πλατεία Herald.

Δείχνουν επίσης πλάνα του εστιατορίου TGI Fridays στην Times
Square και του καταστήματος GAP στην πλατεία Herald – μαζί με πλάνα από κίτρινa ταξί.

Οι εικόνες της Νέας Υόρκης εναλλάσονται με βίντεο τζιχαντιστών βομβιστών αυτοκτονίας που προετοιμάζονται για τις επιθέσεις. Ένας τζιχαντιστής κρατά μια χειροβομβίδα, τραβά τη σκανδάλη και η κάμερα σταματά, ως να την πυροβολεί.

Στη συνέχεια εμφανίζεται στην οθόνη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να αναφέρεται στις επιθέσεις του Παρισιού. Στο τέλος της ομιλίας του, λέει, «είναι φρικτό”.

Στη συνέχεια, τα λόγια αναβοσβήνουν στην οθόνη, λέγοντας, «Και τι έρχεται στη συνέχεια θα είναι πολύ χειρότερο και πιο πικρό”.

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης δηλώσεις από τζιχαντιστές, που επαινούν τους “στρατιώτες του χαλιφάτου στη Γαλλία” για τους “ευλογημένη επιχείρηση” εναντίον στόχων στο Παρίσι.

«Είμαστε ενήμεροι για το πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε και που αναφέρεται σε επίθεση στην Times Square», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης J. Peter Donald στην εφημερίδα New York Post.

Προειδοποίηση του FBI για το ενδεχόμενο επιθέσεων ισλαμιστών τρομοκρατών στην χώρα

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ προειδοποίησε τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ότι υπάρχει κίνδυνος να διαπραχθούν τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) σε ιταλικό έδαφος, αλλά και στο Βατικανό.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «σε απόρρητο έγγραφο που διαβιβάσθηκε στις αρχές της Ιταλίας, αναφέρεται ότι υπάρχουν τρεις πιθανοί στόχοι: η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, το θέατρο Λα Σκάλα και ο καθεδρικός ναός Ντουόμο στο Μιλάνο».

«Βάσει των στοιχείων αυτών, αποφασίσθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», γράφει η ιταλική εφημερίδα Ιl Fatto Quotidiano.

Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa αναφέρει ότι το FBI απέστειλε στις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και πέντε ονόματα υπόπτων, αραβικής καταγωγής, καλώντας να γίνουν διεξοδικές έρευνες.
http://mignatiou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom