Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Οι «σοφοί» του Ασφαλιστικού θέλουν να κλείσει το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ!


Σε γενική κινητοποίηση προσανατολίζονται οι δημοσιογραφικές Ενώσεις μετά το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για την ενοποίηση των Ταμείων, στο οποίο διαπιστώθηκε εσκεμμένη απόκρυψη στοιχείων. 

Οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, πάντως, ισχυρίζονταν στη γενική
συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ πως δεν θα πειραχτεί το Ταμείο ούτε και το αγγελιόσημο.

Το μείζον πρόβλημα για τον κλάδο των ΜΜΕ είναι πως ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει τις προτάσεις των συνδικαλιστικών Ενώσεων! Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα έχουν αρχίσει επαφές με διάφορα κυβερνητικά στελέχη για το Ασφαλιστικό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ενημέρωση του κλάδου για τα σχέδια που κατατίθενται.

Η μόνη πρόταση που έχει δημοσιοποιηθεί προέρχεται από τη διοίκηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και αναφέρεται σε «ενοποίηση» όλων των Ταμείων που υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ και στην ένταξη στον ασφαλιστικό οργανισμό και των εργαζομένων στα σάιτ.

Την περασμένη Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη στην ΠΟΕΣΥ για το Ασφαλιστικό και το αγγελιόσημο, με την προοπτική να προταθεί απεργιακή κινητοποίηση!

Η επιστολή του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ προς τον Γ. Κατρούγκαλο είναι αποκαλυπτική.

Η διοίκησή του καταλογίζει στην Επιτροπή Σοφών ότι δεν αναφέρει στο πόρισμά της πως το Ταμείο δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και πως είναι βιώσιμο, σύμφωνα με όλες τις αναλογιστικές μελέτες.

Ακόμη, δεν έχουν εμφανιστεί οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2011 – 2014.

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ δηλώνει πως διαθέτει σήμερα συνολικά 681.504.348 εκατ. ευρώ αποθεματικά και διαθέσιμα και ότι κατέχει ομόλογα ονομαστικής αξίας 216.271.220 ευρώ.

Διαθέτει επίσης σημαντική ακίνητη περιουσία, την οποία θα εκμεταλλευτεί, και έχει απαιτήσεις από άλλα ασφαλιστικά ταμεία ύψους σχεδόν 92.000.000 ευρώ.

http://www.typologies.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom