Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Γης μαδιάμ το Λονδίνο! - Επεισόδια με αναρχικούς, καμμένα περιπολικά και συλλήψεις (φωτο & βίντεο)


Λαμπόγυαλο έκαναν το Λονδίνο αναρχικοί που διαδήλωσαν στη βρετανική πρωτεύουσα το βράδυ της Πέμπτης (05.11.2015) με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου και τα επεισόδια να φτάνουν μέχρι την... πόρτα του Μπάκιγχαμ.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, που οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες Guy Fawkes (όπως εκείνη του πρωταγωνιστή στην ταινία V for Vendetta), προκάλεσαν χάος στους δρόμους του Λονδίνου. 

Η αστυνομία σταμάτησε εκατοντάδες αναρχικούς έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όταν έριξαν φωτοβολίδες προς τους έφιππους αστυνομικούς και προσπάθησαν αν τους τυφλώσουν με λέιζερ.

Μια άλλη ομάδα αναρχικών έβαλε στόχο την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας της σειράς Hunger Games, λίγα λεπτά αφού η πρωταγωνίστρια Τζένιφερ Λόρερν αλλά και η Τζούλιαν Μουρ, που επίσης παίζει στη νέα ταινία, είχαν περπατήσει στο κόκκινο χαλί.

Οι διαδηλωτές πετούσαν καπνογόνα και έκαναν γκράφιτι στους δρόμους του Λονδίνου, ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία "Million Mask March", την οποία στήριξαν οι Anonymous, δεν άργησαν να ξεσπάσουν.
Οι αναρχικοί έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον ένα περιπολικό, ενώ κάποιος εμφανίστηκε στην πορεία κρατώντας στα χέρια του ένα κεφάλι γουρουνιού. Πραγματικού γουρουνιού... 

Φυσικά, υπήρξαν συλλήψεις, 44 τον αριθμό, ενώ υπήρξαν και πολλοί τραυματίες. Ο ακριβής αριθμός από πλευράς των διαδηλωτών είναι άγνωστος και από πλευράς αστυνομικών, τρεις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή: Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom