Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ στο Σύνταγμα! Πρώτη φορά "αριστερά" δακρυγόνα και μολότοφ σε διαδήλωση (φωτο & βίντεο)


- Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές στην πλατεία Συντάγματος
- Βροχή από μολότοφ και δακρυγόνα
- Απροσπέλαστοι όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας - Μποτιλιαρίσματα παντού
- Κηδεία στα ελεύθερα επαγγέλματα έκαναν μηχανουργοί και βιοτέχνες που κατέβηκαν με... φέρετρο
- Παρούσα στην πορεία και η "αναρχικη" σκυλίτσα Πέτρα
- Ξεχωριστό μπλοκ από τη Λαϊκή Ενότητα με Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Μακρή, Βαλαβάνη, Ήσυχο στην κορυφή!
- Σε εξέλιξη η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


Νέκρωσαν τα πάντα εξαιτίας της απεργίας σήμερα 12 Νοεμβρίου. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μαζί με τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, κατεβαίνουν στο δρόμο κατά των νέων μέτρων λιτότητας που φέρνει το τρίτο Μνημόνιο.

Η σημερινή απεργία μοιάζει σε πολλά με όλες τις προηγούμενες, αλλά διαφέρει σε κάτι: στο δρόμο κατά των μέτρων του Μνημονίου που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει και ο... ΣΥΡΙΖΑ! Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην απεργία κατά την κυβέρνησης (του ΣΥΡΙΖΑ).

Αυτό που παραμένει ίδιο όπως κάθε χρόνο είναι οι δυο... συγκεντρώσεις: μια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 και άλλη μια του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Μάχη αστυνομικών - αντιεξουσιαστών στον Άγνωστο Στρατιώτη, με το μπλοκ των αναρχικών να κινείται στην Πανεπιστημίου και να σπάει υποκαταστήματα τραπεζών

Εικόνες από τη... μάχη




Όλα ξεκίνησαν στις 13:20 όταν μια ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Αμέσως μετά οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος και στράφηκαν κατά των διμηριών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη Βασιλέως Γεωργίου.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με “βροχή” από δακρυγόνα και η πλατεία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Στη συνέχεια, οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να σπάνε υποκαταστήματα τραπεζών





  ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ!
Μεγάλη ένταση και δακρυγόνα αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας! Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε αστυνομικούς στην πλατεία Συντάγματος, πετώντας τους βόμβες μολότοφ. Ακολούθησε χρήση δακρυγόνων!

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο κέντρο τώρα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom