Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Στη Μυτιλήνη αποκαθηλώνεται συστηματικά η εθνική συνείδηση του Ελληνισμού - Ο "εθνικός κορμός" σε ρόλο δόλιου εφιάλτη

Σ' αυτή τη βρώμικη όσο και επικίνδυνη προσπάθεια, αυτοί που πρωτοστατούν έχουν ονοματεπώνυμο και τυπικά αποτελούν τον "εθνικό κορμό" μιας προδομένης χώρας...
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στη Μυτιλήνη τις τελευταίες δεκαετίες, οι συνειδήσεις των εμπορίσκων (και όχι μόνο) του λιμανιού αλλοτριώνονται, και καθημερινά περιμένουν "τα τούρκικα" (τέσσερα μικρά βαπόρια που έρχονται καθημερινά από την απέναντι ακτή), κυνηγώντας τα τιμημένα ευρώπουλα. Αυτό το καθημερινό αλισβερίσι, τυπικά έχει το προσωνύμιο "ημερήσιος τουρισμός". 

Στην ουσία αυτός ο "τουρισμός" ποτέ δεν υπήρξε μια ουδέτερη πράξη όπως αυτές στις οποίες επιδίδονται καθημερινά οι δικοί μας χαφταλεύρηδες, αλλά μια απόλυτα ελεγχόμενη μπίζνα ενταγμένη στο σχεδιασμό της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, που σε απλά ελληνοτουρκικά μεταφράζεται: "αγοράζω ψυχές κερνάω μπαχτσίσι".

Τι το μεμπτό θα μου πει κάποιος από την καθημερινή εμπορική και τουριστική συναλλαγή μεταξύ ανθρώπων ανάμεσα σε δυο αλλοεθνείς αλλά όμορες "γειτονιές" που τις χωρίζει ένα μικρό κομμάτι θάλασσας. Τίποτε το μεμπτό δεν υπάρχει αν μέσα σ αυτή την ιδιότυπη μπίζνα δεν υπεισέρχεται αργά αλλά σταθερά, και η ψυχή των ανθρώπων ως ιδιότυπο εμπόρευμα.

Και να που η Τουρκιά μας καλόμαθε με τα λιγοστά ευρώπουλα που κάνουν τους κατοίκους ενός ελληνικού νησιού να φαντασιώνονται πως αίφνης μεταμορφώθηκαν σε μαχαραγιάδες, και τώρα το πεσκέσι πλέον δεν εξαντλείται στα λιγοστά ευρώπουλα, αλλά επεκτείνει την γκάμα του με τρόπο απροκάλυπτο και τη δουλεμπορία.

Σ αυτό το προδομένο πρωτίστως από την ανοχή των ίδιων των ανθρώπων του νησί, καθημερινά πλέον είναι περισσότεροι οι λαθρομετανάστες που εισβάλουν, παρά τα ευρώπουλα που κατατίθενται στα ταμεία των εμπορίσκων.

Η εξέλιξη από κει και μετά ήταν μοιραία. Με τις όποιες συγχίσεις και έχοντας μία επίμονη αδυναμία να ξεχωρίζει ποιά είναι η Μυτιλήνη και ποιά η Λέσβος, αυτό τον τόπο τον ανακάλυψε ξαφνικά και το Ελληνόφωνο ανδρείκελο. από κει και μετά τελείωσαν όλα.

Η Λέσβος, μετά τη δεύτερη μη ένοπλη άλωσή της από την Τουρκιά, που τη χρησιμοποιεί ώς αβύθιστο σταθμό μεταφόρτωσης των ισλαμοφασιστών με προορισμό την ηπειρωτική Ελλάδα και την Ευρώπη, στοχοποιείται επικίνδυνα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος συνεπικουρούμενος από τον υπόλοιπο "εθνικό κορμό", οργανώνει την πλέον βρώμικη επιχείριση για να βάλει στο χέρι τις ευάλωτες ψυχές των ανθρώπων.
Ο εθνικός κορμός στο χρηματιστήριο των συνειδήσεων

Έτσι μετά τις ξεπεσμένες μαύρες φιγούρες που έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία του νεοταξίτικου μάρκετινγκ (βλέπε περισσότερα ΕΔΩ), και τις φιέστες που προηγήθηκαν με τα κατοχικά επιτελεία (Σούλτς κ Σια), μια ακόμη ετερόκλητη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα του νησιού με τους περιφερειάρχες πέντε νήσων και το λοιπό συναπάντημα, η οποία βαφτίστηκε "σύσκεψη για τη διαχείριση των προβλημάτων από τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές", και το ζητούμενο δεν ήταν η ανάδειξη της εθνικής διάστασης που προσλαμβάνει η πλήρης ουσιαστικά κατάρριψη της κυριαρχικής άμυνας και υπόστασης του νησιού, αλλά η αναζήτηση τρόπων ένταξης των συνειδήσεων των τοπικών κοινωνιών στο χρηματιστήριο της εθνικής αλλοτρίωσης.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Η πρώτη που έκανε δηλώσεις ήταν η περιφερειάρχης Β.Αιγαίου, Χριστίνα Καλογήρου. Διαβάστε και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας: «Το πρώτο πράγμα που διαπιστώσαμε όλοι ήταν ότι η ένταση του προβλήματος μας έχει όλους ξεπεράσει. Δεν είναι πλέον η στιγμή για ευχολόγια ούτε για καλές προθέσεις. Αυτές θα πρέπει να αποδειχθούν με συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένες ουσιαστικές παρεμβάσεις και θεσμικές, όπου χρειάζεται.


» Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να συνδράμει ώστε να μπορέσει να εκπονηθεί ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στήριξης για τα νησιά τα οποία επιβαρύνονται τόσο πολύ τους τελευταίους πέντε μήνες», πρόσθεσε εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το ότι οκ. Τσίπρας έκανε δεκτό το αίτημα «και θα εκπονηθεί για τις δύο Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου».

Η κ. Καλογήρου είπε ακόμη, ότι εκτός από την τεράστια ανθρωπιστική διάσταση του θέματος, υπάρχει και το πολύ σοβαρό ζήτημα της επιβάρυνσης των νησιωτών σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, «επομένως προσδοκούμε πάρα πολλά από αυτό το ειδικό πρόγραμμα στήριξης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom