Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Κράτος ...ΣΥΡΙΖΑ: Επιλογή διευθυντών με συνέντευξη


«Οι συνεντεύξεις χρησιμοποιούνταν από την εκάστοτε ηγεσία για επιλογές “αρεστές”. Εμείς αποποιούμεθα αυτό το προνόμιο», είχε δηλώσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, τον περασμένο Απρίλιο, κατά την παρουσίαση του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών σχολείων και διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δεν μπόρεσαν να αφήσουν για πολύ στην άκρη αυτό το «προνόμιο», καθώς με νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, οι συνεντεύξεις επανέρχονται στη διαδικασία επιλογής διευθυντών. Μάλιστα, το Συμβούλιο Επιλογής που θα διενεργεί τις συνεντεύξεις έχει τη δικαιοδοσία να αποκλείει τους υποψηφίους που δεν είναι κατάλληλοι από τις περαιτέρω διαδικασίες.

Το σύστημα επιλογής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -στο οποίο εντάχθηκε για πρώτη φορά μυστική ψηφοφορία που προσμετράται κατά 33% επί της συνολικής αποτίμησης- εγκαινιάσθηκε το καλοκαίρι με τους διευθυντές σχολείων. Στη συνέχεια, θα επαναλαμβανόταν η ίδια διαδικασία για τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα υψηλά ποσοστά όμως επανεκλογής των ίδιων προσώπων στις διευθυντικές θέσεις δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων -ενδεικτικό ότι στα δημοτικά το ποσοστό άγγιξε το 80%- ήταν αυτό που έκανε -όπως σχολιάζουν κάποιοι- την ηγεσία του υπουργείου να αναβάλει την επόμενη φάση που αφορούσε την εκλογή διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να «επιστρέψει» με τροπολογία και νέες αλλαγές επί του νόμου που είχε φέρει… η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ τη σχετική ρύθμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom