Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

του Ν. Ραγκούση-Λαουτάρη

Όταν ήμουν μικρός, άκουγα τους γονείς μου και τους γνωστούς τους στις οικογενειακές συζητήσεις να λένε ότι φοβούνται μήπως έρθουν οι κομμουνιστές και τους πάρουν τα σπίτια. 

Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα με αποφάσεις και νόμους, της δεύτερης φοράς αριστερής κυβέρνησης, τα σπίτια θα τα πάρουν οι τραπεζίτες.

Η δεύτερη φορά κυβέρνηση αριστεράς, φτιάχνοντάς τους νόμους με «κοινωνική ευαισθησία», επιτρέπει να μείνουν στα σπίτια που θα έχουν κατασχεθεί από τις τράπεζες, αλλά θα έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν ενοίκιο στην τράπεζα οι «ιδιοκτήτες».

Επίσης, όπως είπαν τα γνωστά παπαγαλάκια της τηλεόρασης, θα μπορέσουν οι πιο τυχεροί να ανταλλάξουν το σπίτι τους που θα κατασχεθεί από την τράπεζα με ένα άλλο μικρότερης αξίας σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Δηλαδή ένα αντίσκηνο ρε παιδί μου.

Πρέπει όμως κάποιος να μας πει τι έχουνε γίνει τα πολλά δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί στις τράπεζες για να αποκατασταθεί η «υγιής τραπεζική λειτουργία» και που φυσικά και αυτά τα πολλά δισεκατομμύρια τα έχουν φορτώσει στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση παρά τις δηλώσεις του κύριου Τσίπρα ότι είναι ενάντια στις διεθνείς εταιρείες που εποφθαλμιούν τα κόκκινα δάνεια ανοίγει το δρόμο σε πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών.

Αυτή η πολιτική των πλειστηριασμών είναι απάνθρωπη, αδίστακτη, καταστροφική. Είναι μια έκφραση της πολιτικής που εξολοθρεύει το λαό λεηλατώντας τον κόπο δεκαετιών.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική της αρπάγης και της λεηλασίας πρέπει να ορθώσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης και υπεράσπισης του συνανθρώπου μας, γιατί θα έρθει και η δικιά μας σειρά.

Η απάντηση πρέπει να είναι μία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

http://fileleutheros.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom