Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 από την ιδιοκτήτρια του «Ελεύθερου Τύπου»


Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε η εταιρεία ΗΜΕΠΕΤ, ιδιοκτησίας των κυρίων Σκαναβή και Μπενέκου, η οποία εκδίδει την ημερήσια εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Οι οικονομικές δυσκολίες στον «Ελεύθερο Τύπο», οι οφειλές
στην αγορά, τα χρωστούμενα σε δημοσιογράφους και τους τεχνικούς έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την ημερήσια εφεμερίδα.

Να σημειώσουμε πως στους ίδιους ιδιοκτήτες ανήκει και ο «Επενδυτής» και εξαιτίας των μεθοδεύσεων τους και αυτή η εφημερίδα συντηρούνταν από τα έσοδα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με την οικονομική διευθύντρια του ομίλου.

Tον Σεπτέμβριο του 2014 η εκδότρια εταιρεία του «Επενδυτή» έφτασε να οφείλει στην εκδότρια εταιρεία του «Ελεύθερου Τύπου» 1.519.513,70 ευρώ.

Διευκρινίσεις από την ΗΜΕΠΕΤ

Αργά το βράδυ της Παρασκευής η εταιρεία προέβη σε διευκρινίσεις δηλώνοντας ότι οι αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99 δεν έχουν σχέση με τις οφειλές προς του εργαζόμενους.

«Όπως και προφορικά είχαμε πολλές φορές εξηγήσει εντάσσονται στο πλαίσιο εξυγίανσης των εταιρειών και τη ρύθμιση οφειλών προς τρίτους. Οι οφειλές προς τους εργαζομένους όπως έχει πολλές φορές δηλωθεί, αναγνωρίζονται πλήρως και η ρύθμιση της εξόφλησής τους, θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα» δηλώνει η εταιρεία.
https://www.efsyn.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom