Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ:Θρίλερ με τον φόνο της όμορφης Ντανιέλα – Είναι ο 34χρονος γυμναστής της ο δολοφόνος;

Στο γυμναστήριο του 34χρονου σύχναζε το θύμα

- Εκδόθηκε διάταγμα 8ημερης κράτησης εναντίον του 34χρονου από τη Λάρνακα
- Yπάρχουν μαρτυρίες εναντίον του υπόπτου ότι ενέχεται στη δολοφονία της 36χρονης Μολδαβής
- Εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν για άλλα δύο άτομα
- Το αισχρό sms στην άτυχη Ντανιέλα έγραφε: " 200 ευρώ για το @@@@ ".
- Ο ύποπτος φέρεται να έστελνε προκλητικά μηνύματα και σε άλλες πελάτισσες του γυμναστηρίου του


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον 34χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης 36χρονης γυναίκας από τη Μολδαβία, αδίκημα που διαπράχθηκε μεταξύ 31/10 – 1/11/2015 στη περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας, υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου, γύρω στις 13:30 της 1ης Νοεμβρίου 2015 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από φίλη του θύματος ότι αυτή δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της, ενώ δεν ανταποκρινόταν στις τηλεφωνικές κλήσεις της. Γύρω στις επτά το βράδυ δύο φίλες του θύματος με τη βοήθεια κλειδαρά άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματος της και την εντόπισαν νεκρή στο πάτωμα σε ένα από τα υπνοδωμάτια.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, που διεξήγαγαν έρευνες, ενώ η Αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει πουθενά τα δύο κινητά τηλέφωνα, το i-pad του θύματος και τα κλειδιά του διαμερίσματος.

Όπως κατέθεσε ο ανακριτής της υπόθεσης, ο 34χρονος γυμναστής τη νύχτα της δολοφονίας φέρεται να έστειλε στην Ντανιέλα μήνυμα αισχρού περιεχομένου, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο ανακριτής, στο κινητό της τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας κάρτα προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο έγραφε: " 200 ευρώ για το @@@@ ".

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, το βράδυ της 30ης προς 31η Οκτωβρίου, το θύμα βρισκόταν μαζί με φίλη της σε νυχτερινή έξοδο στη Λεμεσό και επέστρεψε στο διαμέρισμα της γύρω στις 2 το πρωί της 31ης του μήνα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της φίλης του θύματος, αυτή δέχθηκε γραπτό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο με αισχρό περιεχόμενο.

Ο ύποπτος φέρεται να έστελνε προκλητικά μηνύματα όχι μόνο στην Ντανιέλα αλλά και σε άλλες πελάτισσες του γυμναστηρίου του.

Ο ιατροδικαστής που διενήργησε αυτοψία στη σκηνή διαπίστωσε ότι ο θάνατος της κοπέλας επήλθε 8 -12 ώρες προηγουμένως, αναφέροντας μάλιστα ότι το θύμα δεν πέθανε αμέσως, αλλά ύστερα από κάποιες ώρες.

Η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από ένοικο που βρίσκεται στον 2ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε το θύμα, σύμφωνα με τη οποία μεταξύ 3 – 5 τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου, ξύπνησε από δυνατό θόρυβο που προερχόταν από διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, όπου ήταν και το διαμέρισμα του θύματος.

Από έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το θύμα τα τελευταία χρόνια ζούσε μια πολύ έντονη ζωή, αφού διατηρούσε παράλληλους ερωτικούς δεσμούς με διάφορα πρόσωπα, που ουσιαστικά την συντηρούσαν οικονομικά, αφού δεν εργαζόταν.

Ο 34χρονος ύποπτος, που είναι ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στη Λάρνακα, στο οποίο γυμναζόταν στο παρελθόν το θύμα, ήταν μεταξύ των ατόμων που έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία. Στην κατάθεση του είχε αναφέρει ότι γύρω στις 22.30 το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου έκλεισε το γυμναστήριο του και επέστρεψε στο διαμέρισμα του όπου παρέμεινε μέχρι την επόμενη ημέρα. Επίσης, ανάφερε ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τη κοπέλα και πως της έστειλε γραπτό μήνυμα για να την πείσει να επιστρέψει πίσω στο γυμναστήριο.

Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος φέρεται να διαπιστώθηκε ότι τα μόνα γραπτά μηνύματα που δέχθηκε στο βράδυ της δολοφονίας της ήταν από δύο αριθμούς, ένα προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας και ένα της Cyta, που ανήκαν στον ύποπτο. 

Επίσης, η Αστυνομία αξιολόγησε το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που είναι στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο ύποπτος και διαπιστώθηκε ότι είχε φύγει με το αυτοκίνητο του λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου και επέστρεψε δέκα περίπου λεπτά αργότερα, ενώ στην κατάθεση του ανέφερε ότι το συγκεκριμένο βράδυ δεν έφυγε από το διαμέρισμα του. 

Ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ακόμα ότι ο ύποπτος κλήθηκε εκ νέου για ανάκριση και μεταξύ άλλων είπε πως είχε αποκρύψει ότι είχε φύγει από το διαμέρισμα του το συγκεκριμένο βράδυ. Παραδέχθηκε ακόμα ότι σκόπιμα στις 2 Νοεμβρίου είχε διαγράψει από τη μνήμη του κινητού του τηλεφώνου τον αριθμό του θύματος για να μην μπορεί να εντοπιστεί από την Αστυνομία.

Σε περαιτέρω ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων η Αστυνομία εξακρίβωσε ότι ο αριθμός προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του ο ύποπτος, ανήκε σε φίλο του με το ίδιο ονοματεπώνυμο και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τελικά περιήλθε στην κατοχή του 34χρονου.

Από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός τηλεφώνησε στο θύμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια έστειλε τρία γραπτά μηνύματα στο κινητό του θύματος και πήρε μια απάντηση. Επίσης από τον ίδιο αριθμό στάλθηκαν γραπτά μηνύματα σε άλλες τρεις κοπέλες, οι οποίες ανέφεραν στην Αστυνομία πως τα μηνύματα που πήραν τη συγκεκριμένη νύχτα ήταν αισχρού και προσβλητικού περιεχομένου.

Ανέφεραν ακόμα ότι δεν γνώριζαν τον αποστολέα των μηνυμάτων, ότι η μόνη τους σύνδεση ήταν ότι γυμνάζονταν ή απασχολούνταν στο γυμναστήριο του υπόπτου και ότι είχαν δεχθεί μηνύματα με το ίδιο αισχρό περιεχόμενο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Ακόμα διαπιστώθηκε ότι από τον ίδιο αριθμό γίνονταν κλήσεις και γραπτά μηνύματα αισχρού περιεχομένου σε τηλέφωνα αρκετών γυναικών, οι οποίες φάνηκε ότι πήγαιναν στο γυμναστήριο του υπόπτου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, χθες Πέμπτη ο ύποπτος ανακρίθηκε από την Αστυνομία και παραδέχθηκε ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε τις δύο κάρτες κινητού τηλεφώνου και έστελνε αισχρά μηνύματα σε διάφορες γυναίκες και στο θύμα. Ακόμα, ο ύποπτος ήταν το τελευταίο άτομο που είχε επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων με το θύμα και «ήταν το μοναδικό πρόσωπο που είχε λόγο να εξαφανίσει τα κινητά τηλέφωνα ώστε να μην αποκαλυφθεί αυτή η επικοινωνία».

Δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης ο 34χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία γύρω στις 21.30 χθες το βράδυ. Χθες βράδυ ο φίλος του υπόπτου με το ίδιο ονοματεπώνυμο, μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας και προέβη σε γραπτή κατάθεση αποκαλύπτοντας πως την προπληρωμένη κάρτα κινητής τηλεφωνίας μαζί με τη συσκευή την πούλησε ο ίδιος στον 34χρονο. Ωστόσο, ανέφερε στην Αστυνομία ότι στην αρχική του κατάθεση δεν ανέφερε κάτι τέτοιο, αφού μια βδομάδα μετά τη διάπραξη του φόνου ο ύποπτος του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μην αποκαλύψει ότι αυτός του έδωσε το συγκεκριμένο αριθμό.

Ο φίλος του υπόπτου ανέφερε, επίσης, ότι στις 10 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τον πατέρα του 34χρονου ο οποίος φέρεται να του ζήτησε να μην αναφέρει ότι έδωσε στο γιο του το κινητό τηλέφωνο και την κάρτα και πως ο ύποπτος δεν θα μιλούσε στην Αστυνομία.

Στο σημείο αυτό ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε στο Δικαστήριο ότι είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης τόσο για τον ύποπτο όσο και για τον πατέρα του για παρεμπόδιση του ανακριτικού έργου της Αστυνομίας.

Ζητώντας την κράτηση του υπόπτου για οκτώ μέρες, ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι η Αστυνομία αναμένεται να λάβει περίπου 15 καταθέσεις από το στενό οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου, 40 περίπου καταθέσεις από άτομα που προκύπτουν από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Ταυτόχρονα αναζητούνται τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος που εξαφανίστηκαν μετά τη διάπραξη του φόνου, η συσκευή και η κάρτα κινητής τηλεφωνίας που ο ύποπτος είχε στείλει τα γραπτά μηνύματα στο θύμα στις 31 Οκτωβρίου.

Αντεξεταζόμενος από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι τα κινητά τηλέφωνα του θύματος απενεργοποιήθηκαν τη νύχτα της δολοφονίας, έχουν εξαφανιστεί και αναζητούνται, ενώ ο ύποπτος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Αντεξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του υπόπτου, ο εξεταστής είπε ότι η κοπέλα κτυπήθηκε τις πρωινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου, ήταν ζωντανή για αρκετές ώρες και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είχε πεθάνει 12 περίπου ώρες πριν τον εντοπισμό της από τις φίλες της.

Ανέφερε επίσης ότι η Αστυνομία δεν έχει στα χέρια της τα αποτελέσματα του γενετικού υλικού που είχε σταλεί για αναλύσεις στο Ινστιτούτο Γενετικής. Σε άλλη ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης ο κ. Ζαχαρίου απάντησε πως «σε περίπτωση που υπάρξει μαρτυρία υπέρ του υπόπτου τότε αυτός δεν θα κρατηθεί ούτε μία ώρα περισσότερο από ό,τι χρειάζεται». 

Είπε ακόμα ότι η Αστυνομία «εξόφθαλμα» δεν διαπίστωσε να έφερε ο ύποπτος σημάδια πάλης στο σώμα του και πως αυτό θα διευκρινιστεί όταν εξεταστεί από ιατροδικαστή.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι δεν υπάρχει ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, ότι αυτός δηλώνει αθώος και πως θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αστυνομίας για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αποδέχθηκε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του υπόπτου.

Εν τω μεταξύ μετά τη συνεδρία του Δικαστηρίου ο πατέρας του υπόπτου συνελήφθηκε, οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος εντός της ημέρας.
http://www.newsit.com.cy/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγκλημα πάθους η δολοφονία της 36χρονης Ντανιέλας; Βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom