Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ποιός είναι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής σταρ σύμφωνα με την UEFA


Γεννήθηκε σαν σήμερα και λόγω των γενεθλίων του, η ΟΥΕΦΑ φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εκτενές αφιέρωμα για αυτόν, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πρώτο Έλληνα ποδοσφαιριστή στον οποίο αποδίδεται ο χαρακτηρισμός του Ευρωπαίου σταρ.
Ο λόγος για τον Αντώνη Αντωνιάδη «Τον πρώτο Έλληνα Ευρωπαίο σταρ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο της επίσημης ιστοσελίδας της ΟΥΕΦΑ.

Το αφιέρωμα της ΟΥΕΦΑ ξεκινά με την αναφορά στην πορεία του Έλληνα ποδοσφαιριστή και του Παναθηναϊκού στον  τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1971, στο Γουέμπλεϊ  απέναντι στον Άγιαξ του Κρόιφ, επιτυχία που χαρακτηρίζεται έκπληξη, σχεδόν εφάμιλλη με την κατάκτηση του EURO 2004 από την εθνική Ελλάδας.
Σε σχέση με το κατόρθωμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα γήπεδα της Πορτογαλίας υπάρχει μια βασική διαφορά, την οποία και επισημαίνει ο ίδιος ο Αντωνιάδης με δηλώσεις του:
«Ήμασταν πρωτοπόροι, εκπροσωπώντας το ερασιτεχνικό ελληνικό ποδόσφαιρο παίζοντας απέναντι σε επαγγελματίες», δηλώνει στην ιστοσελίδα της UEFA ο Αντώνης Αντωνιάδης και προσθέτει: «Μας πήρε σχεδόν δέκα χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε τι είχαμε καταφέρει. Θα ήθελα να ήμουν σε θέση να πω ότι θα μπορούσε να συμβεί ξανά, αλλά έχει γίνει υπερβολικά δύσκολο».
http://www.enikos.gr/

Διαβάστε ΕΔΩ μία σχεδόν πλήρη βιογραφία του Αντώνη Αντωνιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom