Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

"Λεφτά Υπάρχουν"! - Αναψε φωτιές το ευφάνταστο πρωτοσέλιδο της Αυγής (βίντεο)

Οι σύντροφοι της Αυγής ζήλεψαν τη δόξα του Γιωργάκη και μπουμπούνιξαν έναν τίτλο που θα ισχύει εάν και εφ' όσον μπορέσουν να μαζέψουν... όσα υπολογίζουν!
Το σωστό θα ήταν:"Θα υπάρξουν λεφτά αν..."!

Πολλά σχόλια, αλλά και την επίσημη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, με τίτλο: "Λεφτά Υπάρχουν".

Η φράση αυτή, για την οποία κατακεραυνώθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι μόνο, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κοσμεί σήμερα την πρώτη σελίδα της Αυγής.

Ας δούμε τι γράφει η Αυγή κάτω από τον τίτλο "Λεφτά υπάρχουν"!

Ακόμη και μισό δισ. ευρώ ευελπιστούν στην κυβέρνηση ότι μπορεί να εισρεύσει στα ταμεία του κράτους έως και σήμερα, τελευταία ημέρα της ρύθμισης εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και δεύτερη ημέρα ρύθμισης για ασφαλιστικά ταμεία.

Το ποσό αυτό προκύπτει από τα 250 εκατ. ευρώ στα οποία υπολογίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου τα προσδοκώμενα έσοδα από τη ρύθμιση - εξπρές για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και από τα 150 εκατ. ευρώ που απέδωσε η πρώτη ημέρα ρύθμισης για ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικά ως προς το δεύτερο σκέλος (ταμεία), εκδηλώθηκε έμπρακτο ενδιαφέρον που μεταφράστηκε σε υπαγωγή από 1.500 οφειλέτες. Αναφορικά δε με τους οφειλέτες της εφορίας, εκτιμάται πως χθες η συμμετοχή πύκνωσε, με τις εισπράξεις στα 200 εκατ. ευρώ και πιθανότατα να ανέλθει ή και να ξεπεράσει και τα 250 εκατ. ευρώ σήμερα, τελευταία ημέρα ένταξης.

Έτσι, με οποιοδήποτε ποσό άνω των 50 εκατ. ευρώ για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία καταγραφεί σήμερα, αθροιστικά θα έχουν εισπραχθεί από τη "δίδυμη" ρύθμιση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ. Και, βέβαια, το ποσό αυτό θα αυξηθεί, καθώς η διπλή ρύθμιση (πέραν της "εξπρές" για την εφορία και τα τελωνεία που λήγει σήμερα) θα τρέχει και τον επόμενο μήνα.

Αισοδοξία για μισό δισ. ευρώ ώς σήμερα από τη "διπλή" ρύθμιση χρεών
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει ξεκαθαρίσει πως η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση, που λήγει σήμερα, δεν πρόκειται να παραταθεί, κάτι που σημαίνει ότι όσοι θέλουν να τύχουν των ευνοϊκών προνοιών της ρύθμισης θα πρέπει να εκτυπώσουν την ταυτότητα οφειλής και να πληρώσουν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ έως και σήμερα, πληροφορούμενοι για την Ταυτότητα Οφειλής μέσω της εφαρμογής «Ολική ή μερική καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων», η οποία λειτουργεί στο σύστημα Taxisnet.

Σημειώνεται ότι ο φορολογούμενος για όσα χρέη επιθυμεί να πληρώσει, τόσες Ταυτότητες Οφειλής οφείλει να προσκομίζει στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ, δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ποσό που επιθυμεί να καταβάλει ανά Ταυτότητα.

Στο μεταξύ, εγκύκλιο για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις εξέδωσε χθες η Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Στην εγκύκλιο της ΓΓΔΕ Κατερίνας Σαββαΐδου αναφέρεται ότι, παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις πρέπει να υποβάλλονται έως τις 30 Απριλίου κάθε έτους, για φέτος η πρόβλεψη είναι να υποβληθούν έως 30 Ιουνίου.

Παράλληλα, τονίζεται ότι φέτος η καταβολή του φόρου διενεργείται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής της δήλωσης και η καθεμία από τις επόμενες την τελευταία ημέρα του τρίτου και πέμπτου μήνα αντίστοιχα από την υποβολή της δήλωσης, η οποία δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.

Δεδομένου ότι για τα εισοδήματα 2014 η προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι η 30.06.2015, η πρώτη δόση καταβάλλεται έως 31.07.2015, η δεύτερη δόση έως τις 30.09.2015 και η τρίτη δόση έως τις 30.11.2015 ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.
ΘΑΝ.ΠΑΝ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει:

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο σύνθημα της Αυγής «λεφτά υπάρχουν» καταγράφεται στην ιστορία του πολιτικού και δημοσιογραφικού κυνισμού,που απέχει ένα πόντο από την απόλυτη αφέλεια και ένα πόντο από την απόλυτη γελοιότητα.

Αυτή είναι λοιπόν η αντίληψη που κυριαρχεί στον σκληρό πυρήνα της ομάδας εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς αυτά λέγανε και προεκλογικά με τα ψέματα περί προγράμματος Θεσσαλονίκης.

Αλλά και τώρα; Μετά τα όσα συνέβησαν τους δυο τελευταίους μήνες; Μετά την παράσταση εξευμενισμού του Βερολίνου; Υπάρχουν λοιπόν τα λεφτά των ταμείων, του ΟΑΕΔ, των αγροτών, των ΔΕΚΟ, της Περιφέρειας Αττικής!

Ας καταλάβουν, όσο υπάρχει ακόμη ελάχιστο περιθώριο, ότι με την αντίληψη αυτή δεν πηγαίνεις από το 2015 στο 2016 και στο μέλλον, αλλά πίσω στο 2009 και μετά στο κενό με φόρα....»

Ετσι είδαν τα κανάλια το πρωτοσέλιδο της Αυγής






Κάποιοι ιδιαιτέρως κακοί σημείωναν πως όλοι που και που λέμε καμία μ@λ@κ@@ για να περνάει η ώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom