Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ (φωτο & βίντεο)


Η κατάληψη των αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί. Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έτοιμες να παρέμβουν αν χρειαστεί. Έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο εισαγγελέας στους καταληψίες οι οποίοι λένε πως θα συνεχίσουν. Μήνυση κατέθεσε ο Πρύτανης. Τουλάχιστον 5 άτομα έχουν προσαχθεί.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα μετά την κατάληψη των αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι έγινε γνωστό οτι ο Πρύτανης κατέθεσε μήνυση ενώ στο σημείο βρίσκεται και εισαγγελέας ο οποίος έδωσε προθεσμία στους καταληψίες εως τις 2.20 το μεσημέρι προκειμένου να αποχωρήσουν. 


Ωστόσο οι καταληψίες λένε πως δε σκοπεύουν να αποχωρήσουν και καλούν σε συμπαράσταση αλληλεγγύης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ομάδα αντιεξουσιαστών περίπου 5 ατόμων αποχώρησε από την κατάληψη και οπως έγινε γνωστό μόλις απομακρύνθηκαν από το χωρο του Πανεπιστημίου οι αρχές τους προσήγαγαν. 

Αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις με τον αντιπρύτανη και τους καταληψίες. 



Οι αντιεξουσιαστές που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ μπούκαραν στο κτίριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια στις 10.00 το πρωί,  έβγαλαν έξω τους εργαζόμενους και κρέμασαν πανό. 

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από το κτίριο και περιμένουν να δουν τι θα γίνει. 


Στο σημείο έφτασαν 3 κλούβες της αστυνομίας. Ανδρες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το κτίριο και είναι έτοιμοι να παρέμβουν αν χρειαστεί. 
 





Λίγο μετά τις 11.30 ομάδα των καταληψιών αντιεξουσιαστών ανέβηκε στο αέτωμα του κτιρίου εκεί που βρίσκεται η ελληνική σημαία και κρέμασαν πανό και εκεί εκτός από αυτό που έχουν κρεμάσει στην είσοδο του κτιρίου. 

 



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ - ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom