Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ρεύμα... γιοκ στην Τουρκία! - Σε βλάβη ή "δολιοφθορά" οφείλεται το μπλακ άουτ μαμούθ ;


Η Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη και δεκάδες άλλες πόλεις της Τουρκίας χωρίς ρεύμα εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης... μαμούθ!Το μετρό ακινητοποιημένο. Στους δρόμους χάος γιατί δεν υπάρχουν... φανάρια.

Διακοπή ρεύματος χωρίς προηγούμενο εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια πλήττει περισσότερες από 40 επαρχίες της Τουρκίας.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέντ Νταβούτογλου έσπευσε να αποδώσει το πρόβλημα σε τεχνικούς λόγους αλλά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Όταν μάλιστα δημοσιογράφος τον ρώτησε αν πρόκειται για "τρομοκρατική επίθεση" ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε πως "εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα".

Το μετρό της Κωνσταντινούπολης και η σιδηροδρομική σήραγγα που συνδέει την ευρωπαϊκή με την ασιατική όχθη της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας εκκενώθηκαν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.


Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε 24 ή 26 από τις 81 επαρχίες της χώρας, πλήττοντας κυρίως την Τραπεζούντα (βορειοανατολικά), το Αϊδίνι (δυτικά), την Αττάλεια (νότια), τη Σμύρνη (δυτικά), το Ιζμίτ (βορειοδυτικά) καθώς και την Προύσα (βορειοδυτικά).

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης NTV, το οποίο επικαλείται την εταιρεία Teas, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το μεσημέρι στο Εντιρνέ (Αδριανούπολη, βορειοδυτική Τουρκία) και το Ερζερούμ (βορειοανατολικά).


Ήδη, πυρήνας κρίσης έχει συσταθεί στο υπουργείο Ενέργειας. Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ η ηλεκτροδότηση έχει αρχίσει να αποκαθίσταται σταδιακά σε ορισμένες περιφέρειες της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης (Teas), η διακοπή σημειώθηκε στις 10:36 το πρωί της Τρίτης.

"Αναζητούμε τις αιτίες αυτής της βλάβης (...) επιχειρούμε να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για τεχνική βλάβη ή για μια ηλεκτρονική επίθεση", είπε ο Γιλντίζ στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom