Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τουρκία: Νεκροί οι δράστες της ομηρίας - Τραυματίας ο εισαγγελέας (βίντεο)


Μετά από επέμβαση της τουρκικής αστυνομίας οι δράστες μέλη της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) σκοτώθηκαν ενώ ο Εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο σε δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, τραυματίστηκε.

Νεκροί είναι δράστες της ομηρίας του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίν Κιράζ, μετά από επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας.
Ζωντανός είναι ο εισαγγελέας που έπεσε θύμα απαγωγής το πρωί από τρία μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Λίγο μετά τις 20:30 αναρτήθηκε στο Twitter βίντεο, στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί στο δικαστικό μέγαρο και ένα ασθενοφόρο απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο. Η πληροφορία αυτή ερμηνεύτηκε ως έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης.



Ο εισαγγελέας Μεχμέτ Σελίν Κιρά είχε αναλάβει την έρευνα της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο πάρκο Γκεζί, τον Ιούνιο του 2013.

Νωρίτερα, πυρά και εκρήξεις ακούστηκαν από το κτίριο στην Κωνσταντινούπολη, όπου τα μέλη μιας τουρκικής ακροαριστερής ομάδας κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα, ανέφεραν μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters συμπληρώνοντας ότι μπορούσαν να διακρίνουν καπνό να υψώνεται από το κτίριο.

Οι ίδιοι μάρτυρες είπαν ότι είδαν ειδικές δυνάμεις εκτός του χώρου ενώ ένα ασθενοφόρο έφυγε με τις σειρήνες του να ηχούν από μια πίσω πόρτα του κτιρίου.

Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) είχε νωρίτερα δημοσιεύσει μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται ο εισαγγελέας με ένα όπλο στο κεφάλι του και με την απειλή ότι μέλη του θα τον σκοτώσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σε σχετική ανακοίνωση της DHKP-C,η οργάνωση έδινε διορία ως τις 15:35 (ώρα Ελλάδας) στους αστυνομικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του νεαρού αγοριού να «ομολογήσουν δημοσίως» την πράξη τους, διαφορετικά απειλεί να σκοτώσει τον εισαγγελέα.

Ένας ιστότοπος που συνδέεται με την τουρκική ακροαριστερή ομάδα ανέφερε μέσω Twitter ότι ο όμηρος και τρεις από τους απαγωγείς του τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών.

Δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί από ανεξάρτητες πηγές η συγκεκριμένη πληροφορία. Τα μηνύματα αναρτήθηκαν αμέσως μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί στο κτίριο και αφότου δύο ασθενοφόρα εθεάθησαν να απομακρύνονται από το κτίριο όπου κρατείται όμηρος ο εισαγγελέας σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters.

Πριν επέμβουν ζήτησαν την βοήθεια του Σάμι Μπερκίν, πατέρας του αδικοχαμένου 15χρονου 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το twitter οι διαπραγματευτές επιστράτευσαν τον πατέρα του αδικοχαμένου Μπερκίν Ελβάν, Σάμι, ο οποίος προέβη στο δικαστικό μέγαρο, όπου κρατείτο ο εισαγγελέας.

Ίδιες πηγές κάνουν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του Σάμι Μπερκίν με μέλη της οργάνωσης ακροαριστερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom