Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Συνελήφθη η πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Διερευνώνται κατηγορίες για πλαστογραφία και παραποίηση πρακτικών

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στις υποθέσεις που αφορούν το ΤΕΠΑΚ. 

Νωρίς σήμερα το απόγευμα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και της Πρυτάνεως του ακαδημαϊκού ιδρύματος, Ελπίδας Κεραυνού, η οποία ανακρίνεται στο Αρχηγείο σε σχέση με αδικήματα που προέκυψαν από έλεγχο της Νομικής Υπηρεσίας και αφορούν ισχυρισμούς για παρεμβάσεις σε διαδικασία προαγωγής λεκτόρων του Πανεπιστημίου. 

Συγκεκριμένα διερευνώνται εναντίον της οκτώ αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, επηρεασμό αρμόδιας Αρχής, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, πρόκληση εκτέλεσης εγγράφων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό εγγράφου χωρίς εξουσία, κυκλοφορία εγγράφου που καταρτίστηκε χωρίς εξουσία και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Το πράσινο φως για τη σύλληψή της ώστε να ανακριθεί για τα πιο πάνω ζητήματα, άναψε ο Γενικός Εισαγγελέας κατόπιν στοιχείων που του κατέθεσε ο Γενικός Ελεγκτής.

Η Ελπίδα Κεραυνού βρίσκεται για ανάκριση στο Αρχηγείο και αφού αξιολογηθεί το περιεχόμενο της κατάθεσης της, θα αποφασιστεί αύριο το κατά πόσο θα κρατηθεί περαιτέρω με βάση δικαστικό διάταγμα ή όχι.

Πηγή: philenews

Διαβάστε επίσης:
Νέες αποκαλύψεις για το φαγοπότι στο ΤΕΠΑΚ

Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ: Προσπάθεια κουκουλώματος καταγγέλλει το ακαδημαϊκό προσωπικό

Υπόθεση ΤΕΠΑΚ: Ανανεώθηκε η κράτηση δύο υπόπτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom