Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ: Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε ομάδα πεζοναυτών - Ποιοι είναι οι αμερικανοί “ράμπο” που αγνοούνται (βίντεο)


Έπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων το ελικόπτερο έπεσε στην Φλόριντα.Αγνοούνται επτά πεζοναύτες και τέσσερις στρατιώτες. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το ελικόπτερο, τύπου BlackHawk, άνηκε στην Εθνική Φρουρά της Λουισιάνα και φέρεται να ήταν σε ειδική νυκτερινή άσκηση με την μονάδα ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sky το δυστύχημα συνέβη στην αεροπορική βάση Eglin στην Φλόριντα.Σύμφωνα με αξιωματουχους οι πεζοναύτες ήταν μέρος ομάδας ειδικών επιχειρήσεων - της βάσης Lejeune - και οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς από μονάδα με βάση τη Λουιζιάνα.

Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης οι αντρες της μονάδας πεζοναυτών ειναι απο την ελιτ ομάδα MARSOC.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Andy Bourland ανέφερε στο πρακτορείο Sky οτι το ελικόπτερο αγνοείται απο χθές. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν συντρίμμια από τη συντριβή σήμερα, Τετάρτη. Ο εκπρόσωπος τόνισε οτι δεν εχει εξακριβωθεί εαν το ελικόπτερο έπεσε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Το ελικόπτερο έπεσε κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής αποστολής σε μια παραλία μεταξύ των περιοχών Πενσακόλα και Ντεστιν.Η παραλία ανήκει στον στρατό και χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικές αποστολές.

Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της συντριβής απο τις αρχές.

Αυτή είναι η ελίτ μονάδα πεζοναυτών των ΗΠΑ

Στο ελικόπτερο που συνετρίβη στην Φλόριντα επέβαιναν 7 πεζοναύτες τους Σώματος Πεζοναυτών MARSOC. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία οι 7 πεζοναυτες και οι 4 στρατιώτες ακόμη αγνοούνται.

Όμως ποια ειναι η ειδική μονάδα πεζοναυτών MARSOC;

Η MARSOC, United States Marine Corps Forces Special Operations Command, ειναι το Σώμα Πεζοναυτών Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Οι βασικές ικανότητες της μονάδας είναι η άμεση δράση, ειδική αναγνώριση και η άμυνα και εσωτερική ασφαλεια. Στο παρελθον εχει επίσης διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Η δημιουργία της ανακοινώθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2005 από τον τότε υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ, μετά από συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του διοικητή της USSOCOM Στρατηγού Bryan D. Brown, και το Διοικητή του Σώματος των Πεζοναυτών, Στρατηγού Michael Hagee στις 28 Οκτωβρίου 2005. Επίσημα ενεργοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2006 στο στρατόπεδο Lejeune, Βόρεια Καρολίνα.

Η MARSOC αποτελείται από περίπου 2.500 πεζοναύτες και ναύτες, και αυτή τη στιγμή ειναι υπο την διοίκηση του Υποπτέραρχου Mark A. Clark.


http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom