Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Βία, δακρυγόνα και συλλήψεις στην Τουρκία – Παράνομη η απεργία κατά του Ερντογάν!!!!! (Φωτο)

Τα συνδικάτα είχαν κηρύξει για σήμερα απεργία κατά της βίαιας καταστολής των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας την έκρινε παράνομη!

Δύο συνδικάτα, η Συνομοσπονδία Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK) και η Συνομοσπονδία Προοδευτικών Εμπορικών Συνδικάτων (DISK), είχαν εξαγγείλει για σήμερα γενική απεργία με αίτημα τον τερματισμό της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις αστυνομικές δυνάμεις.




Η απεργία κρίθηκε παράνομη από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας. 

Και αυτό ενώ τα επεισόδια σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα συνεχίζονται. Η αστυνομία με χρήση χημικών και ρίψεις νερού κράτησε μακριά από την πλατεία Ταξίμ τους διαδηλωτές, ενώ με τον ίδιο τρόπο τους αντιμετώπισε και στην Άγκυρα. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου της Κωνσταντινούπολης, η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση 441 άτομα σε σχέση με τα επεισόδια της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι 56 άτομα κρατούνται στην πρωτεύουσα.



Ο φορέας «Αλληλεγγύη Ταξίμ» χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», ενώ η Ένωση Δικηγορικών Συλλόγων Τουρκίας αποφάσισε να προσφύγει στη Συμβούλιο της Ευρώπης, προκειμένου να ζητήσει «επείγουσα επέμβαση» από πλευράς Συμβουλίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom