Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Με το δεξί η Εθνική μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20! κέρδισε 2-1 το Μεξικό (βίντεο)

Με επιτυχία ξεκίνησε τη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 της Τουρκίας η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου χτες το απόγευμα.Με δεδομένο πια και το ισόπαλο 1-1 στο έτερο παιχνίδι του 4ου ομίλου, όπου συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας, μεταξύ Παραγουάης και Μάλι,είμαστε το πρώτο φαβορί για την είσοδο στους 16 της διοργάνωσης.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική ομάδα U-20 επικράτησε με 2-1 του,εκ των φαβορί για το τρόπαιο, Μεξικό και μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Τουρκία.

Οι Μεξικάνοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και από το ξεκίνημα
δημιουργούσαν ευκαιρίες, ωστόσο στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια η ομάδα του Κώστα Τσάνα κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από την πάσα του Διαμαντάκου ο Μπουχαλάκης άνοιξε το σκορ στο 16΄, ενώ στη συνέχεια ενέτειναν την πίεση τους.

Τελικά οι προσπάθειες τους για την ισοφάριση καρποφόρησαν με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εσπερικουέτα στο 40ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ελληνική ομάδα πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία με τον Διαμαντάκο στο 58΄. Οι Μεξικάνοι ισοφάρισαν τις ευκαιρίες με τον Κορόνα να στέλνει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας στο 74΄. Τρία λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτας έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή αλλά τον σταμάτησε το χέρι του Φερνάντες με τον διαιτητή να δείχνει -κακώς- το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Τελικά με τη συμπλήρωση 88 λεπτών παιχνιδιού, ο Δημήτρης Κολοβός από το ύψος της περιοχής, βρήκε λίγο χώρο ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και με φοβερό σουτ εκτέλεσε τον Σάντσες, χαρίζοντας τη νίκη στην Εθνική.

Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Κώστα Τσάνα γίνεται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στους "16", στην παρθενική της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο U-20. 

Μάλιστα, το έργο του αντιπροσωπετικού μας συγκροτήματος έγινε ακόμα πιο εύκολο μετά το ισόπαλο 1-1 στο άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα στην Παραγουάη και το Μάλι.



Οι συνθέσεις

Μεξικό (Σέρχιο Αλμαγέρ): Σάντσες, Μαρίν, Μπρισένιο, Ερνάντες, Εσπερικουέτα, Μπουένο, Κορόνα, Αμπέγια, Τρεβίνιο (80' Φαν Ράνκιν), Λούνα (59' Λόπες), Εσκομπόσα (65' Γκονσάλες).

Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Διαμαντάκος (83' Ράνος), Κολοβός, Γιαννιώτας (79' Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Κωνσταντινίδης, Μπουχαλάκης (68' Φουρλάνος).

Να σημειώσουμε και μια πράξη αντίστασης στην Κυβέρνηση Σαμαρά
Το «μαύρο» που έριξε στους δέκτες της ΕΡΤ η κυβέρνηση το «έβγαλε» η ΕBU η οποία με μια κίνηση συμπαράστασης έδωσε εικόνα για τον αγώνα της Εθνικής Κ 20 κόντρα στο Μεξικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας.Το ίδιο θα συμβεί και με τους υπόλοιπους αγώνες της Εθνικής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom