Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ιδιοκτήτες σε απόγνωση "νοικιάζουν"... τζάμπα τα σπίτια και τα καταστήματά τους!

Εκεί τους οδήγησε η ανάπτυξη,που έφερε στη χώρα η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζελοκουβέληδων,ως συνέχεια της πολιτικής του οραματιστή-τουρίστα Γιωργάκη!
Και μπορεί να τα δίνουν τζάμπα αλλά εσείς κουφάλες δεν θα τα πάρετε!!!!
το πολύ πολύ να σας έρθει κανένα κεραμίδι στο κεφάλι αν τολμήσετε να στείλετε κατασχετήρια!

Σε απόγνωση βρίσκονται ιδιοκτήτες κατοικιών και καταστημάτων καθώς φτάνουν σε σημείο να δίνουν τζάμπα το ακίνητό τους αρκεί ο ενοικιαστής να πληρώνει τα χαράτσια και τους τρέχοντες λογαριασμούς νερού και ΔΕΗ!

Δηλαδή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, να καλύπτει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη και τα χαρτόσημα για την ενοικίαση ή ακόμη και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Οι αγγελίες στις εφημερίες και το Ίντερνετ για τη νέα... ανταλλακτική μέθοδο αυξάνονται ραγδαία και οι κτηματομεσίτες αναφέρουν ότι θα λάβει μεγάλες διαστάσεις τους επόμενους μήνες εξαιτίας της αδυναμίας των ιδιοκτητών να πληρώσουν τα απανωτά χαράτσια που έχουν πλήξει την ακίνητη ιδιοκτησία.

Μόνο οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) 2011, 2012 και 2013, το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για πέρυσι που ολοκληρώθηκε πρόσφατα η καταβολή του, ο ΕΕΤΗΔΕ για το 2013, μειωμένος κατά 15% που ξεκινά να πληρώνεται από αυτό τον μήνα καθώς και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014 προκαλούν μια άνευ προηγουμένου επιβάρυνση που δεν μπορούν να αντέξουν όλοι.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, για τα χιλιάδες άδεια ακίνητα όλων των ειδών, αυτά δηλαδή που δεν προσφέρουν κάποιο εισόδημα, είναι αδύνατη η πληρωμή όλων αυτών των φόρων με αποτέλεσμα οι κάτοχοί τους μα καταφεύγουν σε πρακτικές δωρεάν μίσθωσης.

2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Έπεσες διάνα Δημήτρη μου.
Ας μη τα συζητάμε όμως αυτά.
"Τα εν οικω μη εν Δήμω"

Να περάσετε ένα ωραίο τριήμερο εύχομαι ,συντροφιά με τον ωραίο της παρέας. Η, στις αργίες τον παραχωρείς;;;

Χαιρετώ σας

zeidoron dtsoukas είπε...

Καταλαβαίνω Λυγερή μου τι εννοείς με το "έπεσες διάνα..."!
Ευτυχώς δεν έχω ιδιοκτησία,από ιδεολογία κι ό,τι κληρονόμησα πέρασαν κατ' ευθείαν στα παιδιά μου.Τώρα θα μου πεις τι φταίνε κι αυτά και δίκιο θα 'χεις.-
Ο ωραίος της παρέας όπως ακριβώς το είπες,πήγε κάπου στην Εύβοια τριήμερο με τους γονείς του κι ο παππούς εδώ να λιώνει...
Να 'σαι καλά και να περάσεις και συ όμορφα το τριήμερο!

Read more: Go to TOP and Bottom