Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Επτά χρόνια φυλακή και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων στον Μπερλουσκόνι


Σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας,συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, καταδίκασε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση "μπούγκα-μπούγκα".Η απόφαση του δικαστηρίου είναι εφέσιμη.

Η εισαγγελέας της έδρας,κυρία Ιλντα Μποκασίνι,είχε ζητήσει εξαετή φυλάκιση για τον επικεφαλής της ιταλικής Κεντροδεξιάς για την κατηγορία της σεξουαλικής συνεύρεσης με την ανήλικη τότε χορεύτρια νυχτερινού κέντρου Καρίμα ελ Μαρούζ, γνωστή ως Ρούμπι, κατά τη διάρκεια των λεγόμενων «πάρτυ μπούγκα – μπούγκα», τα οποία λάμβαναν χώρα στη βίλα του Καβαλιέρε, έξω από το Μιλάνο.

Οι τρεις ένορκοι,επίσης όλες γυναίκες, έκριναν κι αυτές ένοχο των 76χρονο πρώην πρωθυπουργό για κατάχρηση της εξουσίας του, αφού είχε ζητήσει την απελευθέρωση της Ρούμπι, όταν εκείνη συνελήφθη για άλλη υπόθεση (κλοπή).

Οι συνήγοροι  του Καβαλιέρε αναμένεται να ασκήσουν έφεση και να παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση στο εφετείο του Μιλάνου.

Στα πρώτα σχόλιά τους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «σκληρή απόφαση».

«Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου», δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου. «Οι δικαστές ενοχοποίησαν τα εννέα εκατομμύρια Ιταλών που ψήφισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμίζει αποφάσεις στρατοδικείων», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε», σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του Καβαλιέρε, Νικόλο Γκεντίνι.

Αργότερα, είναι πιθανό να εκδοθεί γραπτό ανακοινωθέν του Ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού, στο οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων που αμφισβήτησαν ηχηρά την Ντανιέλα Σαντανκέ, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Μπερλουσκόνι, η οποία χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση των δικαστών.


Δείτε σχετικό βίντεο από τον ALPHA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom