Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

"Μολών λαβέ" και εξώδικο η απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ στον Στουρνάρα και κάλεσμα για συμπαράσταση

Υπ' όψιν ότι ακολουθεί τριήμερο αργίας,με τον κόσμο να εκδράμει σε χωριά,νησιά και παραλίες κι όλα είναι πιθανά πλέον από τη χούντα των Αθηνών.
Εχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να εκτελέσει μέχρι κεραίας και με κάθε τίμημα το συμβόλαιο που υπέγραψε με τ' αφεντικά της,οπότε δεν αποκλείεται ακόμα και επιχείρηση βίαιης εκκένωσης του κτιρίου της ΕΡΤ!

Στην  προηγούμενη ανάρτησή μας δημοσιεύσαμε την ανακοίνωση-τελεσίγραφο Στουρνάρα με την οποία καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο για... να υλοποιήσει απρόσκοπτα την απόφαση του ΣτΕ (μετά από μια βδομάδα σχεδόν το θυμήθηκε)!!!!!!!

Οπως ήταν φυσικό η απάντηση ήρθε άμεσα από την Αγία Παρασκευή:

Σε μια πρώτη του δήλωση, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι αρνούνται να δεχθούν την καταπάτηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων. Θα είναι εδώ για να εκπέμπουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι μάσκες έπεσαν. Θέλουν να πάρουν 2.000 άτομα που θα χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και το ταμείο ανεργίας και στη συνέχεια, στο νέο φορέα μπορεί να είναι και 50. Η νομική μας υπηρεσία ετοιμάζει εξώδικα για να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας».

Επίσης σε αναρτήσεις τους σε facebbok και twitter οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καλούν τους συναδέλφους τους να παραμείνουν στις θέσεις τους και κάνουν έκκληση σε φορείς και συνδικάτα να μεταβούν στο ραδιομέγαρο.




Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Με όπλο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο της σημερινής ΕΡΤ και σε απολύσεις εργαζομένων. Ο προσδιορισμός 2.000 θέσεων για τον μεταβατικό φορέα δεν συνεπάγεται την κατοχύρωση αυτών των εργαζομένων. Για τους περισσότερους από αυτούς απλά σηματοδοτεί την αναβολή της απόλυσής τους».

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να διαμορφώσει» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom