Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Κρίμα κι άδικο να χάνονται αθώες ψυχές στη θάλασσα! - Οι πνιγμοί Νο2 αιτία θανάτου


Έβλεπαν από την ξαπλώστρα να πνίγεται το δίχρονο κοριτσάκι τους!
Το  κοριτσάκι επέπλεε στον αφρό της θάλασσας και είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Πανικόβλητοι οι γονείς, έτρεξαν μέσα, το έπιασαν στα χέρια και άρχισαν να ουρλιάζουν.

Μάταια όμως το δίχρονο παιδάκι δεν έδειχνε να έχει επαφή με το περιβάλλον.Ένας από τους λουόμενους το πλησίασε και άρχισε να του κάνει τεχνητή αναπνοή.

Όλοι τριγύρω πάγωσαν βλέποντας να κουνιούνται τα πόδια του κοριτσιού.Άνοιξε τα ματάκια του και όλοι άρχισαν να κλαίνε απαρηγόρητοι.Το παιδί είχε σωθεί.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και το ασθενοφόρο όπου την μετέφερε στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας.Της χορηγήθηκε οξυγόνο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αυτά διαβάσαμε σήμερα στο viotianews .....,δυστυχώς όμως δεν είχε την ίδια τύχη ένα τρίχρονο κοριτσάκι προχτές στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το  lesvosreport.gr/:Το παιχνίδι ενός μικρού κοριτσιού 3 ετών σήμερα Τρίτη 25/6 το πρωί στην περιοχή του εργοστασίου της ΔΕΗ κατέληξε σε τραγωδία όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το παιδί (Ρομά) παρασύρθηκε από τα νερά σε κανάλι της ΔΕΗ και κατέληξε στη θάλασσα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Λιμενικών αρχών και σκάφος ανέσυρε το παιδί αναίσθητο από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε στο χώρο του λιμανιού Μυτιλήνης όπου το παρέλαβε ασθενοφόρο και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς το θάνατό του.
================

Είμαστε μια χώρα που βρέχεται σχεδόν όλη από τη θάλασσα κι όμως κάθε χρόνο,τη θερινή περίοδο, έχουμε δεκάδες πνιγμούς!Τα θύματα είναι κυρίως μικρά παιδιά και ηλικιωμένα άτομα.

Είναι κρίμα κι άδικο μια απόλαυση να καταλήγει σε τραγωδία!
Πολύ περισσότερο όταν χάνονται αθώες ψυχές από μια στιγμιαία απροσεξία αυτού που έχει τη συγκεκριμένη στιγμή την επιμέλεια του μικρού παιδιού.

Γονείς,παππούδες,γιαγιάδες,θείοι/ες κλπ τα μάτια σας 14 κι όλες οι αισθήσεις σας σε συναγερμό όταν συνοδεύετε πιτσιρίκια στη θάλασσα.Δεν πρέπει να τ' αφήνετε ούτε δευτερόλεπτο από τα μάτια σας.

Το ίδιο βέβαι ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο μέρος,ακόμα και μέσα στο σπίτι,όπου οι κίνδυνοι είναι πολύ περισσότεροι.Τα παιδάκια είναι μικροί εξερευνητές κι όπως είναι φυσικό έχουν άγνοια κινδύνου.Ούτε είναι σε θέση να αντιδράσουν σε μια δύσκολη κατάσταση!

Οσα φέρνει μια στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος λένε και δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι.

Διαβάστε:Οι πνιγμοί Νο2 αιτία θανάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom