Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η Αδέσμευτη Γνώμη - τα απεργοσπαστικά φύλλα που διανεμήθηκαν συνοδεία των ΜΑΤ & Βίντεο από την ιστορική απεργία της ΕΣΗΕΑ το 1975

Εκπληκτικός τίτλος "Succ… ERT story"

Με στόχο να αναδείξει ότι η σύγκρουση με την κυβέρνηση δεν αφορά μόνο εργασιακά θέματα αλλά την ίδια τη Δημοκρατία, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε το απεργιακό φύλλο της Αδέσμευτης Γνώμης.

Αναβίωσε έτσι μετά από 38 χρόνια την έκδοση του φύλου του Μαϊου του 1975, σε μια ιστορική τότε απεργία της Ένωσης Συντακτών,που κράτησε περισσότερο από ένα μήνα κι έγινε επίσης η αφορμή για τη γέννηση της "Ελευθεροτυπίας" των 100 συντακτών (στην πορεία βέβαια πέρασε ολοκληρωτικά στα χέρια του αείμνηστου Κίτσου Τεγόπουλου).

Η εφημερίδα Αδέσμευτη Γνώμη είναι η μόνη μη απεργοσπαστική,
απ' όσες  κυκλοφορούν αυτό Σαββατοκύριακο, με κείμενα και άρθρα των απεργών δημοσιογράφων.


Βίντεο από την ιστορική απεργία της ΕΣΗΕΑ το 1975


Διαβάζουμε στο athens.indymedia.org/ για το πως διανεμήθηκαν τα απεργοσπαστικά φύλλα
Συνοδεία ΜΑΤ διανέμονται οι απεργοσπαστικές εφημερίδες

Χθες βράδυ, έξω από το κτίριο της Ίριδας (εκτυπωτική επιχείρηση που εκδίδει τα έντυπα των ομίλων Μπόμπολα και ΔΟΛ, στους οποίους ανήκει, και πολλών άλλων εκδοτών) υπήρχαν παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατεύσει τον μηχανισμό κυκλοφορίας των απεργοσπαστικών φύλλων, τη “Μανωλάδα” των ανασφάλιστων σκλάβων (Real, Βήμα, Νέα Σαββατοκύριακο, Έθνος, Πρώτο Θέμα) που κυκλοφορούν σήμερα (και δεν αγοράζουμε!)
Κρανοφόροι «προστάτες του πολίτη» προστατεύουν τους μεγαλοεκδότες. Το τυπογραφείο της Ίριδας, όπου τυπώθηκαν τα απεργοσπαστικά φύλλα,  συγκοινωνεί με τα διπλανά κτίρια του Άργους και της «Ευρώπης» (πρακτορεία διανομής Τύπου)
Σύμφωνα με πληροφορίες, περιπολικά συνόδευαν διανομής σε παραδόσεις των απεργοσπαστικών φύλλων στα περίπτερα, σε αρκετά σημεία στην Αθήνα.

Γιατί δεν βάλαμε χτες τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής
Εδώ στο Ζείδωρον από τον Ιούλιο του 2009 που ξεκινήσαμε τη διαδικτυακή μας οδύσσεια καθιερώσαμε από τους πρώτους την παρουσίαση των πρωτοσέλιδων της Κυριακής αλλά και των καθημερινών φύλλων.
Γιατί;
Πρώτον και κυριώτερον από διαστροφή ως "εφημεριδοφάγοι" που ήμασταν.
Δεύτερον και σπουδαιότερον ασπαζόμενοι τη ρήση του Βλάση Γαβριηλίδη,του "πατέρα" της Ελληνικής δημοσιογραφίας και ιδρυτή της ιστορικής "Ακρόπολις" :"μόνον όταν κι ο τελευταίος καραγωγέας κυκλοφορεί με την εφημερίδα στο χέρι θα μπορούμε να λέμε πως είναι πολιτισμένος τόπος η Ελλάδα"!!!

Πολλές φορές έχουμε στηλιτεύσει την κυκλοφορία των Κυριακάτικων φύλλων από την Παρασκευή το μεσημέρι αλλά και τα δώρα που συνοδεύουν τις εφημερίδες!

Τούτη τη φορά όμως το πράγμα παράγινε:Εχουν ξεκινήσει από το πρωί  (6:00) της Πέμπτης 13/6 επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες της ΕΣΗΕΑ,το δικαστήριο τις έκρινε παράνομες την Παρασκευή το απόγευμα,αλλά οι Ενώσεις αποφάσισαν να συνεχίσουν.Κι ενώ στα Ραδιοτηλεοπτικά μέσα η απεργία τηρείται (εκεί οι διαφημίσεις παίζουν έτσι κι αλλιώς), κυκλοφορούν τα Κυριακάτικα φύλλα για να μην χάσουν το μπαγιόκο!!!!

Εκτός του ότι είναι γεμάτα "ειδήσεις ψυγείου",χρησιμοποίησαν και απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για να βγουν και ΜΑΤ (όπως είδαμε παραπάνω) για τη διανομή τους.

Ετσι λοιπόν πήραμε και μεις την απόφαση να τα "θάψουμε"!!!!

Ε,και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι θα πείτε!

Συμφωνούμε,όμως η κοροϊδία και η υποκρισία παραπάει κι από τους εκδότες και από κάποιους δημοσιογράφους,που απεργούν στο γυαλί αλλά γράφουν χωρίς να υπογράφουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom