Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ντέμης στη δίκη της "Μαφίας του Θερμαϊκού":«Θέλετε να πω αυτά που λέει η αστυνομία;»


«Δεν έπεσα θύμα τοκογλυφίας». Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αρνήθηκε ότι είχε τοκογλυφικές συναλλαγές με τους "πρωταγωνιστές" κυκλώματος  που εξαρθρώθηκε το περασμένο Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην κατάθεσή του έκανε λόγο για "εξυπηρέτηση" που
του έκαναν οι κατηγορούμενοι σημειώνοντας ότι αρχικά «πήρε 50.000 ευρώ που του έλειπαν για μια συναυλία των Bon Jovi  και επέστρεψε 65.000 ευρώ».
 «Μου έλειπαν 50.000 ευρώ για τη διοργάνωση μιας συναυλίας και με εξυπηρέτησε. Επέστρεψαν τα χρήματα σε τέσσερις μήνες. Μάλιστα εγώ καθόρισα την απόδοση του κέρδους τους στο 10% των εσόδων. Του φάνηκε πολύ και μου είπε 5%» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην ποδοσαφαιριστής της ΑΕΚ.
Σύμφωνα με τον ίδιο στη συνέχεια ζήτησε άλλες 300.000 ευρώ για μια δεύτερη συναυλία (Red Hot Chili Peppers) η οποία όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε και όπως ισχυρίστηκε επέστρεψε τα χρήματα χωρίς να καταβάλει τόκο.
Οταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου άφησε αιχμές για την αξιοπιστία των ισχυρισμών του ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ φάνηκε να εκνευρίζεται.  «Με πιέζετε σα να είμαι κατηγορούμενος. Όχι δεν είμαι θύμα τοκογλυφίας 100%. Θέλετε να πω αυτά που λέει η αστυνομία; Εγώ κέρδισα από αυτό» είπε μεταξύ άλλων όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου του επισήμανε ότι υπάρχουν αντιφάσεις στην κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή και σ' αυτή ενώπιον του δικαστηρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη δίκη έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρρυρας και  ο Α.Κανάκης καθώς οι εμπλεκόμενοι φέρονται να "πουλούσαν" προστασία σε νυχτερινά κέντρα στα οποία είναι συνδιοκτήτης ο τηλεπαρουσιαστής.
Η υπόθεση
Για την υπόθεση κάθονται στο εδώλιο συνολικά 24 άτομα ενώ στη συγκεκριμένη ομάδα φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο  τρία αδέρφια. Ολοι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της επιχειρήσης που οργάνωσε η ασφάλεια τον Ιανουάριο του 2012 συλλαμβάνοντας συνολικά 53 άτομα. Μεταξύ αυτών και ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, πρώην αστυνομικοί καθώς και τραπεζικοί. Για την "ομάδα Καραμπέρη" η δίκη έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 13 Μαΐου.
http://www.agelioforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom