Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Συνένωση δικογραφιών για υποκλοπές και «απόπειρα δολοφονίας» Καραμανλή

Υποκλοπές: Έρευνα υπό παρακολούθηση

Μέχρι το 2007 και ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες για την “υπόθεση Vodafone” συνεχίζονταν και οι παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων του τότε πρωθυπουργού Κ,. Καραμανλή και άλλων αξιωματούχων και πολιτικών προσωπικοτήτων.

Οι ανακριτές συνδέουν την υπόθεση με την "απόπειρα δολοφονίας" του πρώην πρωθυπουργού, την περίοδο 2006-2008 που είχε αποκαλυφθεί από αναφορά της ΕΥΠ το 2009 και ζητούν συνένωση των δικογραφιών. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα, το οποίο είτε θα αποδέχεται τη συνένωση των δύο υποθέσεων, είτε θα αφήσει τις δικογραφίες ως έχουν.


Αίτημα να συνενωθούν οι δικογραφίες των τηλεφωνικών υποκλοπών (υπόθεση Vodafone - ποινική δίωξη 2010) και της "απόπειρας δολοφονίας" του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή (την περίοδο 2006-2008, με αναφορά από την ΕΥΠ το 2009), κατέθεσαν οι ανακριτές που χειρίζονται τις δύο υποθέσεις ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές φέρονται να συνεχίστηκαν έως το 2007 οπότε και σταμάτησαν οι έρευνες για την υπόθεση και όχι έως το 2005, όπως μέχρι σήμερα ήταν γνωστό, σύμφωνα με τις άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, βασίζονται τόσο σε καταθέσεις, που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες, όσο και σε σχετικά έγγραφα και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της "απόπειρας δολοφονίας Καραμανλή" βρίσκεται στην τακτική ανάκριση, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων κατά αγνώστων.

Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών είχε ανασυρθεί το 2010 από το αρχείο, όπου μπήκε ελέω παραγραφής, και είχε ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη γαι κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος.

Υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών

Ποινική δίωξη για «απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας» κατά παντός υπευθύνου ασκήθηκε το 2010 για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που αφορούσαν συνδιαλέξεις μελών της κυβέρνησης της ΝΔ, κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων κ.α. την περίοδο 2004 - 2005.

«Απόπειρα δολοφονίας» του Κ. Καραμανλή

Αναφορά για την υπόθεση συνέταξε το 2009 η ΕΥΠ, η οποία επισήμαινε πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, τα οποία παρακολουθούσαν τον Κώστα Καραμανλή την περίοδο 2006-2008. Οι ίδιες πηγές φέρονταν να κάνουν λόγο για "οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας" του τότε πρωθυπουργού.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom