Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Τι γίνεται ρε παιδιά; Σαν πολλές δασικές πυρκαγιές δεν ξεσπάνε;


Ηδη από τις αρχές Μαρτίου διαβάζουμε για δασικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας!Μήπως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν το ξέρουμε;

Κάτι η καταστροφή του 2007,κάτι οι διάφορες συμπτώσεις φοβόμαστε και τον ίσκιο μας.
Δεν ξέρουμε αν εμείς είμαστε καχύποπτοι ή αν οι καθ' ύλην αρμόδιοι κοιμούνται με τα τσαρούχια,όμως μας προξενεί εντύπωση αυτή η συχνότητα πυρκαγιών με το που φυσάει λίγο αεράκι κι ενώ βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές της άνοιξης.
Δηλαδή το καλοκαίρι τι θα συμβεί;

Αυτή τη στιγμή μαίνονται τρεις σε Τρίκαλα Κορινθίας,Αχαϊα και Σκόπελο.
Ψάξαμε στο διαδίκτυο και παραθέτουμε ενδεικτικά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών

Χτες και σήμερα

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Τρίκαλα Κορινθίας
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν από την Παρασκευή το βράδυ οι πυροσβέστες στην περιοχή Κάτω Συνοικία στα Τρίκαλα Κορινθίας. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή επιχειρούν 68 άνδρες με 29 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Το έργο των πυροσβεστών ενισχύουν τρεις υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 4 ιδιωτικά βυτιοφόρα και πέντε εθελοντές.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Πέτα Αχαϊας
Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά και στην Αχαϊα στην περιοχη Πέτα επίσης σε δύσβατη περιοχή. Δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Επιχειρουν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 4 ατομα πεζοπόρο τμημα.

Σκόπελος: Ολονύχτια μάχη πυροσβεστών με τις φλόγες στην Πούντα
Το απόγευμα της Παρασκευής σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Λιμενικό Σώμα σήμανε συναγερμός, οπότε εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην θέση Πούντα, μεταξύ των χωριών Γλώσσα και Σκόπελος, στο νησί των Β. Σποράδων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 4 οχήματα με 16 άνδρες της Π.Υ. και 3 υδροφόρες του Δήμου με εθελοντές, οι οποίοι και "έπιασαν" το μέτωπο, περιορίζοντάς το, έπειτα από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Την επιχείρηση συντόνιζε από τον Βόλο, στον οποίο μετέβη από την Λάρισα, ο ίδιος ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μιχαλάκης, έχοντας ζητήσει, από τον Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, σκάφος, το οποίο βρίσκονταν σε ετοιμότητα, για την μεταφορά καταδρομέων στο νησί, εάν η κατάσταση ξέφευγε του ελέγχου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά, που ξεκίνησε από ελαιόδεντρα, έχει κάψει ορισμένα στρέμματα πευκοδάσους.

5 Μέρες πριν
Φωτιά σε δασική έκταση στη Σπάρτη
Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στη 1.20 το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Κουμούστα στον Δήμο Σπάρτης Λακωνίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στη 1.20 το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Απριλίου στην περιοχή Κουμούστα στον Δήμο Σπάρτης Λακωνίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή με πεύκα και δεν απειλεί κατοικίες. Στην περιοχή επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων και δύο αεροσκάφη.

7 Μέρες πριν
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στα Χανιά
Οι 14 πυροσβέστες επιχειρούσαν επί 12 ώρες το Σάββατο υπό αντίξοες συνθήκες στα Χανιά, μέλη πεζοπόρου τμήματος, που έσπευσαν στην περιοχή Μουστάκο του δήμου Καντάνου - Σελίνου, όπου ξέσπασε πυρκαγιά στις 09.30 το πρωί. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην κορυφογραμμή και η αδυναμία προσέγγισης από τα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής που έσπευσαν είχε ως αποτέλεσμα η προσπάθεια των πυροσβεστών να είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν είχαν στη διάθεσή τους ούτε το βασικό εφόδιο: νερό! Τα οχήματα που μεταφέρουν νερό απείχαν από την εστία της πυρκαγιάς κι έτσι οι πυροσβέστες, κουβαλώντας νερό στην πλάτη αλλά και χρησιμοποιώντας κλαδιά κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά στις 22.00 το βράδυ. Ο απολογισμός ωστόσο είναι "βαρύς", καθώς οι φλόγες έκαψαν 180 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 20 δασικής.

14 Μέρες πριν
Πυρκαγιά κατέστρεψε δασική έκταση στην Πρέβεζα
Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τις 13.00 σήμερα το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Φραξύλα Καναλίου στην Πρέβεζα. Στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 άνδρες. Σύμφωνα με τους έμπειρους αξιωματικούς της Υπηρεσίας, κάηκαν περίπου 40 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ελιές.

22 Μέρες πριν
Στις φλόγες δύο δασικές εκτάσεις στο Ρέθυμνο
Μπαράζ πυρκαγιών τις τελευταίες ώρες Ρέθυμνο, γεγονός που έγινε η αφορμή για να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση των Αποστόλων Αμαρίου, όπου οι φλόγες έκαψαν τρία στρέμματα γης. Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική περιοχή μεταξύ Ρουμπάδου και Αλώνων και έκαψε στο πέρασμά της δέκα στρέμματα γης. Πάντως η Πυροσβεστική Υπηρεσία εφιστά την προσοχή των πολιτών αυτές τις ημέρες που στο νησί πνέουν δυνατοί νοτιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom