Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα για την απελευθέρωση των προφυλακισθέντων (βίντεο)



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  για την προφυλάκιση των δύο κατοίκων της Ιερισσού πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι από τη Θεσσαλονίκη και την Ιερισσό. Στη συγκέντρωση θα πάρουν μέρος και μέλη αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστικών ομάδων. Το ραντεβού των διαδηλωτών έχει δοθεί στην πλατεία Καμάρας.

Νωρίτερα σήμερα κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. Η απολογία τους,για πρώτη φορά στα Ελληνικά χρονικά μέσα στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης,διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι οι πελάτες του απολογήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο δικηγόρος και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος εκπροσωπεί τους δύο συλληφθέντες της Ιερισσού.

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο κ. Καπερνάρος αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για προφυλάκιση.



Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που τους προσάπτονται.

Με αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της Ιερισσού την απόφαση ανακρίτριας και του εισαγγελέα για προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή. Αρκετοί από τους κατοίκους έχουν ήδη φορέσει προστατευτικές μάσκες για να προστατευθούν από τα χημικά σε μία ενδεχόμενη σύρραξη. Η ατμόσφαιρα μπροστά στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης «μυρίζει μπαρούτι».

Μικρή ομάδα διαδηλωτών που συμμετείχε στη συγκέντρωση,την ώρα της απολογίας των δύο,μπροστά στο αστυνομικό μέγαρο  κινήθηκε προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, στην πλατεία Αριστοτέλους.

O κύριος όγκος των διαδηλωτών παραμένει στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, αντιμέτωπος με τον αστυνομικό κλοιό. Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom