Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

1η Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας



Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO).

Η Πολιτική Προστασία αποτελεί ένα θεσμό με ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, καθώς οι σύγχρονες κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε κάθε είδους κινδύνους –φυσικούς και τεχνολογικούς – λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης.

Ο θεσμός της Πολιτικής Προστασίας δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση μίας καταστροφής, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα της, καλύπτοντας πρώτιστα τον τομέα της πρόληψης, το σχεδιασμό, την ετοιμότητα, αλλά και τη διαχείριση των συνεπειών της.

Στην πραγματικότητα η Πολιτική Προστασία, στο σύγχρονο πολιτισμό μας, αποτελεί το θεσμό «συνένωσης» των δυνάμεων όλων των πολιτών έναντι φυσικών και ανθρωπογενών απειλών ή κινδύνων, που μπορούν να διαταράξουν σε καιρό ειρήνης την κοινωνική λειτουργία.

Ωστόσο, οποιαδήποτε αναφορά στον θεσμό της Πολιτικής Προστασίας δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών, των ανθρώπων που, είτε στο πλαίσιο εθελοντικών οργανώσεων, είτε μεμονωμένα, την κρίσιμη στιγμή της καταστροφής προσφέρουν.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ 
και αχρείαστη να 'ναι η Πολιτική Προστασία!

1 σχόλιο:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Καλό μήνα Δημήτρη μου

Πολύ περιεκτική η αναφορά σου στην "πολιτική προστασία" Είναι μια λειτουργική παράμετρος ουσιώδης στην καθημερινότητά μιας ευνομούμενης πολιτείας...Η σημασία της γίνεται έντονα ορατή όταν ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης σαν αυτές που μνημονεύεις.

Κατά τα άλλα...τραβάμε τα μαλλιά μας με αυτά που ακούμε και βλέπουμε…......

Read more: Go to TOP and Bottom