Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Γι' αυτό σε πάμε ρε Παπούλια! Τι είπε πάλι ο γίγαντας!!!

Λες τα πιο αστεία πράγματα τόσο σοβαρά σα να τα πιστεύεις!!!
Οπως τότε με το αντάρτικο στα 11 σου χρόνια,με το δάνειο στον Αντρέα για το κωλόσπιτο,για τη θλίψη σου που εξαθλιώνεται ο Ελληνικός λαός κι άλλα πολλά.

Σήμερα λοιπόν μέσα σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα έγινε η συνάντηση του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο προεδρικό μέγαρο, αμέσως μετά την επίσημη τελετή υποδοχής του Ισραηλινού ηγέτη, με όλες τιμές, στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

Εκεί ο δικός μας έβγαλε κι ένα "δεκάρικο" ως έμπειρος παράγοντας της διεθνούς πολιτικής σκηνής:
Ενημέρωσε λέει τον  Σιμόν Πέρες για "τη  συστημική κρίση του ευρώ" και  του ξεκαθάρισε ότι "χωρίς κοινή οικονομική διακυβέρνηση και βήματα προς την πολιτική ενοποίηση η Νομισματική Ένωση οδηγείται σε αδιέξοδο".!!!
Είπε κι άλλα το παλικάρι:"Συμφωνήσαμε (με τον Πέρες) να εντατικοποιήσουμε τις επαφές μας με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της αγροτικής ανάπτυξης, του περιβάλλοντος και του εμπορίου"!!!

Αν έχετε όρεξη διαβάστε τις δηλώσεις των δύο όπως τις δίνει η προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας:

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι στην Αθήνα τον φίλο Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ, κ. Σιμόν Πέρες. Με τον Πρόεδρο Πέρες μας συνδέει παλαιά και ειλικρινής φιλία.

Η αναβαθμισμένη σχέση που έχουμε με το Ισραήλ, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί, σε όλους τους τομείς, μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και να εξετάσουμε νέες προοπτικές για την εμβάθυνση της διμερούς μας συνεργασίας. Συμφωνήσαμε να εντατικοποιήσουμε τις επαφές μας με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων, της ενέργειας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της αγροτικής ανάπτυξης, του περιβάλλοντος και του εμπορίου, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι η σύγκληση του Διακυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας, το ταχύτερο δυνατό, θα συμβάλει περαιτέρω στην ενδυνάμωση των στενών μας σχέσεων.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο Πέρες για την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα. Του ανέπτυξα ότι, σε μεγάλο βαθμό, η ελληνική κρίση είναι η εκδήλωση της συστημικής κρίσης του ευρώ και ότι χωρίς κοινή οικονομική διακυβέρνηση και βήματα προς την πολιτική ενοποίηση η Νομισματική Ένωση οδηγείται σε αδιέξοδο.

Αναφερθήκαμε, επίσης, στο πολυδιάστατο ποιμαντορικό έργο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, με την αξιοσημείωτη παρουσία του στο διάβα των αιώνων.

Ενημέρωσα τον Πρόεδρο Πέρες για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων. Τόνισα, ότι η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος θα συμβάλει στη σταθερότητα τη ευρύτερης περιοχής μας και ότι προσβλέπω στη συμπαράσταση και στήριξη του Ισραήλ.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατία, απ’όπου και αν προέρχεται. Η Ελλάδα υποστηρίζει την εξεύρεση μίας βιώσιμης και συνολικής λύσης στο Παλαιστινιακό, που θα βασίζεται στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και δημοκρατικού Παλαιστινιακού κράτους το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ. Για μία ακόμη φορά θέλω να τονίσω ότι για την Ελλάδα, η ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ αποτελεί ουσιαστική και απαιτούμενη παράμετρο της λύσης.

Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο κ.Peres, την Υπουργό και τους συνεργάτες τους για τις ιδιαιτέρως γόνιμες και ενδιαφέρουσες συνομιλίες που είχαμε και να ευχηθώ τα βέλτιστα για την πρόοδο και ευημερία του φίλου ισραηλινού λαού.

SHΙΜΟΝ PERES: Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη θερμή υποδοχή και τα θερμά σς λόγια. Αυτό που έγινε σημαντικό αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι ένας επιπλέον γάμος, επειδή ανήκουμε στην ίδια πνευματική οικογένεια, αλλά και στον ίδιο γεωγραφικό οίκο.

Έχουμε συμπληρώσει τώρα μία επιστημονική διάσταση και μία πολιτική διαδικασία. Είμαστε Μεσόγειοι και θέλουμε να υπάρξει ειρήνη στη Μεσόγειο, να λήξει η σύγκρουση μεταξύ ημών και των Παλαιστινίων και να βρεθεί μία λύση για τους δύο λαούς και να σταματήσει η τρομοκρατία και η φτώχεια.

Η τρομοκρατία θέτει σε κίνδυνο αδιακρίτως τους πάντες. Αυτό το διαπιστώσαμε χτες όταν μια ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκε σε μια ομάδα Αιγυπτίων. Σκότωσαν 15. Παρενέβημεν για να το σταματήσουμε. Θέλω βεβαίως, καταρχήν, να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες αυτών που χάθηκαν, γιατί απαιτείται ειρήνη και ασφάλεια και από τη δική μας πλευρά και από την πλευρά των Αιγυπτίων.

Ένας από τους σημαντικότερους πόρους της Ελλάδας είναι ο τουρισμός και το ίδιο ισχύει για την Αίγυπτο. Θέλουμε έναν κόσμο γεμάτο τουρίστες, όχι έναν κόσμο γεμάτο τρομοκράτες. Και νομίζω ότι αυτός είναι ένας ευγενής στόχος.

Η Κύπρος έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα μεσογειακό νησί και ελπίζουμε ότι όλα τα νησιά θα συνδέονται με αυτή τη δυνατότητα μεταξύ τους, για να μπορούμε να υποδεχόμαστε άνετα.

Μπορούμε να συνεργαστούμε πολιτικά, επιστημονικά και οικονομικά. Υπάρχει αυτή η επιστημονική διάσταση που έχει προστεθεί. Η Ελλάδα και στο παρελθόν και τώρα έχει εξαιρετικά μυαλά, εξαιρετικούς επιστήμονες και νομίζω ότι πολλά μπορούν να γίνουν σε συνεργασία ανάμεσα στους δικούς σας και τους δικούς μας ερευνητές, ώστε να επωφεληθούμε όλοι απ’αυτό.

Η οικονομική κρίση είναι ευρωπαϊκή κρίση και υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα πέρασμα από τον παλαιό στον νέο κόσμο. Η γέφυρα ανάμεσα στον παλαιό και τον νέο κόσμο είναι επιστημονική. Οι δύο χώρες μας μπορούν να συνεργαστούν. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να φέρουμε κάτι θετικό σε όλους. Εσείς βλέπετε το ξεκίνημα της κρίσης. Εγώ μπορώ να δω το τέλος της κρίσης. Έχουμε περάσει από μία κρίση. Η κρίση είναι το ξεκίνημα για κάτι νέο. Είναι σκληρή για τον λαό, αλλά είναι καλή για το μέλλον του. Η Ελλάδα είχε το θάρρος να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο για το ξεπέρασμά της και πιστεύω ότι θα επιτύχει.

Και εν κατακλείδι, θέλω να πω ότι αυτό που υπάρχει ανάμεσά μας δεν είναι απλώς ιστορικές σχέσεις: υπάρχει μια στενή συνάφεια. Εσείς προσφέρατε στον κόσμο φιλοσόφους, εμείς προσφέραμε στον κόσμο προφήτες.

Πολλοί νέοι από τη χώρα μας θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Αυτό βεβαίως δεν είναι ιστορία. Η Ελλάδα χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως στο Ισραήλ: η μουσική, ο χορός, η χώρα σας. Το πεδίο είναι πρόσφορο και θα προχωρήσουμε. Θα το κάνουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom