Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Φρένο από Παναιτωλικό κι άλλες τρεις ΠΑΕ στα σχέδια πολιτείας και λίγκας για "συγχωροχάρτι"


Γράφαμε προχτές:"Απίθανη Ελληνική πολιτεία! αφού τακτοποίησαν τις ομάδες της Super League τώρα ανεβάζουν στη Football League αυτές που τιμώρησαν για τα στημένα παιχνίδια!!!".
Μιλάμε για την "επιθυμία" κάποιων να ενταχθούν από το παράθυρο στη Football League o Ηρακλής,ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα.

Φυσικό κι επόμενο ήταν κάποιες ομάδες να επαναστατήσουν αφ' ενός μεν γιατί η όποια πίτα θα κοπεί πλέον σε περισσότερα κομμάτια (αυτή τη χασούρα ανέλαβε προφορικά να τσοντάρει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης με χρήματα του ΟΠΑΠ,λες κι είναι του μπαμπά του!) κι αφ' ετέρου δε γιατί κάποιες άλλες θεωρούν εαυτόν αδικημένο κι όχι άδικα.

Οπως γράφουμε στην ανάρτηση που σας παραπέμπουμε μόνο ο Ηρακλής έχει κάποιο δίκιο,ύστερα από τροπολογία(σκάνδαλο) που όμως ψηφίστηκε φέτος!Οι άλλες δύο ομάδες υποβιβάστηκαν για την εμπλοκή τους στα στημένα παιχνίδια.
Τώρα τι πρεμούρα είναι αυτή για επαναφορά τους στη Β' κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου δεν καταλαβαίνουμε.
Πέρα όμως απ' αυτά τα τυπικά και νομικά δεν παύει να υπάρχουν και διαδικαστικά θέματα καθώς και λυκοφιλίες.

Ετσι φτάσαμε στη σημερινή έκτακτη  συνεδρίαση της Football League κι ενώ ήδη η Super League έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα,όπου διαπιστώθηκαν "παράπλευρα προβλήματα"!!!!,πως γράφανε οι τρομοκράτες για παράπλευρες απώλειες;ε!κάτι τέτοιο!

Ετσι τα πάντα μένουν ως έχουν προς το παρόν με μια πρόταση να βρίσκεται στον αέρα για:"κοινή συνάντηση ΕΠΟ, SUPER LEAGUE και FOOTBALL LEAGUE στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έως την Τρίτη 4/9/2012".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ. της Football League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε όπως:
Το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, λόγω και των παράπλευρων προβλημάτων που δημιουργούνται, πρέπει να απασχολήσει όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου, οι οποίοι άμεσα απαιτείται από κοινού να λάβουν απόφαση.

Για το λόγο αυτό προτείνεται κοινή συνάντηση ΕΠΟ, SUPER LEAGUE και FOOTBALL LEAGUE στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, έως την Τρίτη 4/9/2012, προκειμένου να αντιμετωπισθούν νομικά, θεσμικά και οικονομικά θέματα που δημιουργούνται από την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί αρμοδίως στην Πολιτεία».

Το ρεπορτάζ της έκτακτης συνεδρίασης σύμφωνα με το onsports.gr

Σήμερα Πέμπτη (30/8) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής έκτακτη Γενική Συνέλευση μεταξύ των μελών των ΠΑΕ της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, προκειμένου να ληφθεί μία απόφαση για την «αποκατάσταση» των τριών ομάδων, οι οποίες, σύμφωνα με τις επιθυμίες της Πολιτείας θα πρέπει να μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League. 
Το κλίμα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν ήταν θετικό για τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή, μια και πολλές ΠΑΕ εξέφρασαν στην άρνησή τους για την ένταξη των τριών συλλόγων στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει το τι μέλει με τις ομάδες που θα ανέβουν από το νέο πρωτάθλημα της Football League και αυτές που θα πέσουν από τη Super League. 
Μάλιστα, σύμφωνα πληροφορίες, χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από μερικά μέλη, προκειμένου να μην «κλείσουν» οριστικά την… πόρτα στον διάλογο με την διοργανώτρια αρχή της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς η Super League απάντησε αρνητικά στο προηγούμενο αίτημα της Ένωσης για άνοδο πέντε ομάδων στο νέο πρωτάθλημα και την πτώση τριών από την πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Οι ομάδες που εμφανίστηκαν αρνητικές στο διάλογο ήταν οι Παναιτωλικός, Εργοτέλης, Νίκη Βόλου και Απόλλων Σμύρνης. 
Ωστόσο, έπειτα από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία επιτροπή από τους Σπύρο Καλογιάννη, Στέλιο Σφακιανάκη, Ανδρέα Πάτση, Κώστα Παπαδόπουλο και Νίκο Σαλευρή, οι οποίοι θα συναντηθούν με την Super League και την ΕΠΟ, προκειμένου να συζητήσουν και να πάρουν μία οριστική απόφαση για την… τύχη των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: