Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Γιάννη Στουρνάρα,Φοβάμαι πως τελικά θα την ανέβεις την κρεμάλα!


του Στρατή Μαζίδη
Το είδαμε κι αυτό. Ο …τσάρος της οικονομίας να εισέρχεται με το πακέτο των μέτρων (πριν “κλειδώσει”) των 11,5 δις στη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς υπερασπιζόμενος τόσο το αριστερό των πεποιθήσεών του όσο και το αναγκαίο των μέτρων καθώς χωρίς αυτά θα βρεθούμε εκτός ευρώ και ο ίδιος φοβάται πως θα καταλήξει κρεμασμένος στην πλατεία Συντάγματος.
Ωραίες οι ετικέττες κε Στουρνάρα, όπως ότι άλλοι δεν είναι πιο αριστεροί από εσάς. Τελικά σε αυτή τη χώρα ότι δηλώσεις είσαι. Π.χ. δηλώνεις τυφλός; Πάρε μια σύνταξη μαϊμού.
Δηλώνεις αριστερός; Ε τότε πες πως είσαι και τυφλός αν είσαι υπουργός μπας και δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Απολαύστε τον αριστερό μισθό σας των μερικών χιλιάδων ευρώ και όπως γράψαμε χθες, το βραδάκι στο σπίτι ένα αριστερό ουισκάκι με μπόλικο πάγο και αρκετά φυστίκια θα διώξουν μακριά τα βάσανα.

Πάμε τώρα και μια βόλτα ως το Σύνταγμα.
Πολύ φοβάμαι κε Στουρνάρα ότι εκεί θα καταλήξετε ούτως ή άλλως. Εννοώ την κρεμάλα γιατί φαντάζομαι πως πολλές πλατείες θα ερίσουν για την υποδοχή σας. Όχι φυσικά μετά βαΐων και κλάδων. Εμείς θα πάμε κατευθείαν στο κρέμασμα. Όχι βέβαια γιατί ο κόσμος θα αγανακτήσει αν βρεθεί εκτός ευρώ αλλά επειδή με τα μέτρα τα οποία λαμβάνετε έχει βρεθεί χωρίς ευρώ.
Η εξέγερση όπως γράψαμε πριν λίγες ημέρες δεν απέχει πάρα πολύ. Ίσως μερικά δις ακόμη κλειδωμένων μέτρων.
Αν πραγματικά φοβόσασταν την κρεμάλα, αν αληθινά είχατε μέσα σας αληθινή -όχι τζούφια όπως τα κόμματα της βουλής- αριστερή πεποίθηση δε θα είχατε αναλάβει ποτέ αυτό το πόστο.
Αλλά φαίνεται πως το να κατέχεις ένα αξίωμα, ένα τίτλο, ακόμη και στη μπανανία έχει την αξία του.
το είδαμε στο αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom