Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο Μητροπολίτης Αιτ/νίας έβαλε λουκέτα στο Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Παλιάμπελα της Βόνιτσας


Στο ναό που πριν από δυο χρόνια ο ίδιος ο Μητροπολίτης Αιτ/νίας κ.κ. Κοσμάς τέλεσε τα Θυρανοίξια διέταξε να βάλουν λουκέτα το βράδυ της παραμονής της γιορτής του Εθνομάρτυρα Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Παλιάμπελα της Βόνιτσας.
Δεν μας φτάνει η φτώχεια μας,δεν μας φτάνουν τα πολιτικά τερτίπια και οι επιθέσεις από το εξωτερικό κάποιοι ξεκίνησαν και θρησκευτικό πόλεμο μεταξύ "Ορθοδόξων και Παλαιοημερολογιτών",λες και δεν είναι αμφότεροι Χριστιανοί!!!!Λες κι άλλη λειτουργία κάνουν οι "Ορθόδοξοι" κι άλλη οι "Παλαιοημερολογίτες;Λες κι άλλο Θεό υμνούν οι μεν κι άλλον οι δε!
Λες κι ο Χριστός ξεχώριζε τους ανθρώπους σε αμνούς και ερίφια,λες κι οι παπάδες ξαναμοιράζουν τα ιμάτια Του 2000 χρόνια μετά.
Γεμάτος ο τόπος εκκλησίες παλαιοημερολογιτών είναι σεβασμιότατε Μητροπολίτη και συνηθίζεται να λειτουργούν ανήμερα της εορτής του Αγίου,που φέρουν τ' όνομά του!
Που είναι το πρόβλημα;
Τόσα χρόνια υπό τη σκέπη σας δεν ήταν ο παπάς;τι έγινε ξαφνικά "αλλαξοπίστησε";
Τι φοβάστε;Μήπως ο πατήρ Ανατόλιος σας πάρει την πρωτοκαθεδρία στο νομό;
Ντροπής πράγματα που προκαλούν απορίες κι αναταραχή στο εκκλησίασμα!
Διαβάστε το σχετικό φωτορεπορτάζ από τα Παλιάμπελα, με τη σημείωση ότι η θεία λειτουργία έγινε στην αυλή του σπιτιού του παπα-Ανατόλιου με τους πιστούς να τα έχουν χαμένα!
Ζείδωρον

«Λουκέτο» στο Ναό του Αγίου Κοσμά στα Παλιάμπελα
από το http://xiromeronews.blogspot.gr/
      Απίστευτα πράγματα! Η αστυνομία χθες βράδυ τοποθέτησε λουκέτα και σφράγισε το Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Παλιάμπελα Βόνιτσας.
        Οι Αστυνομικοί από το Αστυνομικό τμήμα Βόνιτσας ως όριζε η διαδικασία αφού πρώτα τοιχοκόλλησαν την υπ’ αριθμ. 55/16.8.2012 Πράξη του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ. ΚΟΣΜΑ με την οποία ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Παλιάμπελα Βόνιτσας και «απαγορεύει ρητώς την εφεξής λειτουργία του, διατάσσοντας αρμοδίως το κλείσιμο αυτού», στη συνέχεια σφράγισαν το ναό, αφού τοποθέτησαν αλυσίδες με λουκέτα και στις  3 εισόδους του.....

      Σίγουρα η δυσμενής αυτή εξέλιξη τραυματίζει όλους τους πιστούς και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί λύση, καθώς η εικόνα της εκκλησίας με τα λουκέτα λειτουργεί αρνητικά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι στα Παλιάμπελα να τα έχουν χαμένα.
      Να επισημάνουμε ότι η ένταση στα Παλιάμπελα δημιουργήθηκε  από την πρόθεση του αρχιμανδρίτη Ανατόλιου Ψυχογιού να λειτουργήσει σήμερα ως Ιδρυτής της Διεθνούς Ακαδημίας στον ιδιωτικό Ναό Κοσμά του Αιτωλού, που βρίσκεται μέσα στο χώρο και δίπλα από την ακαδημία.

       Ως γνωστόν ο αρχιμανδρίτης αποχώρησε από την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσχώρησε  στη σχισματική εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου (στην παράταξη του σχισματικού «Αρχιεπισκόπου» Αυξεντίου) και ανακηρύχθηκε «Μητροπολίτης Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος».













Διαβάστε επίσης:
Την ανακοίνωση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Θρησκευτικό ζήτημα στα Παλιάμπελα Βόνιτσας με αφορμή τη λειτουργία του Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom