Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κόλαση φωτιάς σε Αφίδνες,Κοκκινόβραχο, Κρυονέρι,Δροσοπηγή και Άγιο Στέφανο


- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκκενωθούν οικισμοί σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, όπου απειλείται μοναστήρι
- Μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
- Ζημιές από την πυρκαγιά στις αποθήκες του στρατοπέδου στο Καπανδρίτη
- Η φωτιά ξέσπασεε τα ξημερώματα - Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό
- Κάτοικοι δηλωσαν ότι άκουσαν εκρήξεις και είδαν ένα μαύρο Seat να απομακρύνεται

Μνήμες από τη μεγάλη φωτιά του 2007 στην Πάρνηθα "ξύπνησαν" τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε φωτιά στη δασική έκταση της περιοχής Λιοσάμπι, στις Αφιδνές, σε παράδρομο της εθνικής μετά τα διόδια.


Γρήγορα η φωτιά ξέφυγε και άρχισε να κατακαίει τα πάντα στο διάβα της. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα στην Αττική βοήθησαν να εξαπλωθεί η πύρινη λαίλαπα. "Πέρασε" από Κοκκινόβραχο, Κρυονέρι, δροσοπηγή και Άγιο Στέφανος. Σε όλη αυτή τη διαδρομή έχουν καεί σπίτια, διάσπαρτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 4 σπίτια σε Άγιο Στέφανο και Αφίδνες έχουν υποστεί ζημιές.

Το κύριο μέτωπο είναι προς το Κρυονέρι, ενώ εστίες υπάρχουν στον Άγιο Στέφανο και τη Δροσοπηγή. 

Η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκκενωθούν οικισμοί στο Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή. 
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν περικυκλώσει μοναστήρι στη Δροσοπηγή για να μην απειληθούν οι καλόγριες, αφού η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα. 
Άγιος Νικόλαος Κρυονερίου
Άγιος Νικόλαος Κρυονερίου
100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, 8αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα μετέχουν στη μάχη για την κατάσβεση.
Οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι συνεχείς ώστε να καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο άμεσα, την προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.
Από τη στιγμή που έπεσαν οι άνεμοι, η κατάσταση μοιάζει καλύτερη, αλλά υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.
Άγιος Νικόλαος Κρυονερίου
Άγιος Νικόλαος Κρυονερίου
Η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας παραμένει ανοιχτή, με την Τροχαία και την Πυροσβεστική να παρακαλούν τους πολίτες για το αυτονόητο: να αφήνουν ανοιχτή τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. 

Σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής, ο καύσωνας σε συνδυασμό με την ξηρασία και τον αέρα που είχε τη νύχτα, δημιούργησαν «μπουρλότο». Κάτοικοι της περιοχής, πάντως, καταγγέλλουν ότι άκουσαν εκρήξεις, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ υπάρχουν κάποιοι που δήλωσαν πως είδαν στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά ένα μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Seat να απομακρύνεται. 

Πάντως, στην περιοχή υπήρχε παλιότερα πεδίο βολής του στρατού και υπάρχουν παλιά βλήματα. 
ΩΡΑ 04:57 Η φωτιά από τον Άγιο Στέφανο
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom