Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Στοιχεία "φωτιά" για τα αίτια της συντριβής του C - 130 με 63 νεκρούς στο όρος Οθρυς το 1991


Ηταν 5 Φεβρουαρίου του 1991 όταν συνετρίβη το C 130 στο όρος Οθρυς και βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.Από τότε πέρασαν 21 χρόνια και ακόμα δεν μάθαμε τι ακριβώς συνέβη κείνη τη μέρα.Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό άρθρο με στοιχεία "φωτιά" του Μάκη Νοδάρου στο HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφορεί.


Στη παγωμένη κορυφή  «Τσατάλι» του όρους Όθρυς και σε κάποιον διπλοκλειδωμένο στρατιωτικό φοριαμό,  κρύβεται επί είκοσι και πλέον χρόνια , το μυστικό της συντριβής του μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας C-130/748 που είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό θάνατο 63 αξιωματικών, υπαξιωματικών και σμηνιτών.

Οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και ο μοναδικός κατηγορούμενος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που στο τέλος αθωώθηκε , παρά τις συνεχείς προσπάθειες και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους προς την Πολιτεία , δεν έμαθαν ποτέ τα πραγματικά αίτια της πτώσης του στρατιωτικού αεροσκάφους καθώς η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας χαρακτήρισε ως «Ακρως Απόρρητο» το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος και δεν το έδωσε ποτέ στα δικαστήρια και στην δημοσιότητα.       

Με το πρόσχημα  το απόρρητο του Πορίσματος οι αρμόδιοι  δεν εξήγησαν επίσης ποτέ στους ενδιαφερόμενους και στη κοινή γνώμη , μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα που είχαν να κάνουν:
Με τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, την αργοπορία των σωστικών συνεργείων να το εντοπίσουν, το περιεχόμενο των κιβωτίων που μετέφερε  και την ύπαρξη ενός μυστηριώδους στρατιωτικού αεροσκάφους άγνωστης εθνικότητας που πετούσε στην περιοχή του ατυχήματος και το οποίο εντόπισαν τα ραντάρ μερικά λεπτά μετά την εξαφάνιση του μοιραίουC 130.  

Είκοσι και πλέον χρόνια μετά το περίεργο και πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα το  «HOT DOC» φέρνει στη δημοσιότητα «έγγραφα- φωτιά»   που αποδεικνύουν ότι πίσω από το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα  βρίσκεται η ύποπτη σιωπή των αρμοδίων με σκοπό την συγκάλυψη της τραγωδίας.    

Πτήση προς τον θάνατο

Το C-130 / 748 είχε απογειωθεί λίγο πριν από το μεσημέρι της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου 1991 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας  στο πλαίσιο διατεταγμένης αποστολής που είχε σχέση με την εμπλοκή της χώρας μας στα τότε γεγονότα του Περσικού Κόλπου.

Το πλήρωμα του μοιραίου αεροσκάφους αποτελούνταν από τους: Επισμηναγό (I) Μπίνα Δημήτριο (Κυβερνήτη), Επισμηναγό (I) Τζωρτζακάκη Αντώνιο (Συγκυβερνήτη), Ανθυπασπιστή (Ρ) Βαρελά Βασίλειο (Ναυτίλο), Ανθυπασπιστή (ΤΜΣ) Ρούσση Μιχαήλ (Μηχανικό) και Σμηναγό (Ρ) Κάβουρα Σωκράτη (Επόπτη Φορτώσεως).

Ο τελικός του προορισμός , σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης ,  ήταν η Κρήτη. Όμως πριν πάει εκεί έπρεπε πρώτα να πάρει προσωπικό από την 111 ΠΜ (Αγχίαλο) που στη συνέχεια θα μετέφερε στην 115 ΠΜ (Χανιά) και στο Τυμπάκι. Το μεταγωγικό αεροσκάφος βρισκόταν περίπου 38 χιλιόμετρα από την Αγχίαλο όταν ξαφνικά χάθηκε από το ραντάρ χωρίς προηγουμένως να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα από τον κυβερνήτη του. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν στα στρατιωτικά δικαστήρια που ακολούθησαν , η τελευταία επαφή του με τον πύργο ελέγχου της 111 ΠΜ ήταν στις 12.55 μ.μ. κι ενώ είχε αρχίσει η διαδικασία προσγείωσης διά οργάνων, λόγω χαμηλής νέφωσης και κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή. Μετά χάθηκε…

Οκτώ αεροσκάφη F-16 ,  δυο C-130, δυο πυροσβεστικά CL-215,  δυο ελικόπτερα Σινούκ, ελικόπτερα του Ναυτικού και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας άρχισαν να ερευνούν την περιοχή όπου είχε χαθεί το αεροσκάφος . Παράλληλα μεγάλες δυνάμεις καταδρομών και πεζοναυτών άρχισαν να «χτενίζουν» τα πιθανά σημεία πτώσης του, ψάχνοντας κυρίως πάνω από τη νοητή γραμμή της πορείας που θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει. Ομως παρά την τεράστια κινητοποίηση, ο εντοπισμός των συντριμμιών του C-130 έγινε ύστερα από 4 ημέρες, στην πλαγιά Τσατάλι του όρους Οθρυς, 60 !!! χιλιόμετρα περίπου μακριά από το σημείο που θα έπρεπε κανονικά να βρίσκεται και σε λάθος γωνία 63 μοίρες...

Υπήρχαν επιζώντες

Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους  αποκλείστηκε αμέσως από πεζοναύτες και καταδρομείς. Ελικόπτερα Σινούκ έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας και αφού σήκωσαν βιαστικά μέρη από το κατεστραμμένο αεροπλάνο μαζί με κάποια κιβώτια με άγνωστο περιεχόμενο , άρχισαν σιγά σιγά να μεταφέρουν τους νεκρούς, των οποίων η περισυλλογή γινόταν χωρίς την παρουσία ιατροδικαστών !
Παράλληλα απαγορεύτηκε αυστηρά στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους προκαλώντας μεγάλη σύγχυση και ερωτηματικά για τα κίνητρα της απαγόρευσης.

Η Πολεμική Αεροπορία και η τότε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας  διαβεβαίωνε τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας ,  ότι ο θάνατος και των 63 αεροπόρων ήταν ακαριαίος. Όμως πληροφορίες από τα  μέλη των σωστικών συνεργείων που βρέθηκαν πρώτοι στην περιοχή έκαναν λόγο για  επιζώντες που προσπάθησαν να επιβιώσουν τραυματισμένοι σοβαρά επί τρία 24ωρα  μέσα στο κρύο και το χιόνι με ό,τι μέσο διέθεταν, αναμένοντας τη βοήθεια .

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που δόθηκαν τότε στους συγγενείς των νεκρών από ανώτερους αξιωματικούς  της Π.Α. τρεις από τους επιβαίνοντες είχαν βρεθεί  να είναι ακουμπισμένοι  με την πλάτη τους στον τοίχο μιας μικρής αγροικίας που υπήρχε κοντά στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους . Ενας εξ αυτών είχε βρεθεί να φοράει δύο στρατιωτικά μπουφάν . 

Δίκες παρωδία

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Π.Α. που εξέτασε τα συντρίμμια του C-130 /748 και τις μαγνητοταινίες από τις συνομιλίες  του νεκρού πιλότου Δ. Μπίνα με τον πύργο ελέγχου της 111 ΠΜ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πτώση του αεροσκάφους είχε σαν αιτία της  «το ανθρώπινο λάθος»  και "φωτογράφιζε" σαν υπεύθυνο το Στέφανο Τίγκα, ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας που έκανε βάρδια την ώρα της πτώσης στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου.

Στις 4 Νοεμβρίου 1994 στο Αεροδικείο Αθηνών εκδικάζεται η υπόθεση  με μοναδικό κατηγορούμενο - για παράβαση στρατιωτικού καθήκοντος εν καιρώ μερικής επιστράτευσης, για ανθρωποκτονία κατά συρροήν και εξ αμελείας και για καταστροφή αεροπλάνου - τον επισμηναγό Στέφανο Τίγκα. Μετά από μερικές εβδομάδες το Αεροδικείο επέβαλε στον - απόστρατο πλέον – επισμηναγό,  φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή.

Στις 19 Ιανουαρίου 1996 η υπόθεση εκδικάζεται στο Διαρκές Αναθεωρητικό Αεροδικείο όπου ο Στέφανος  Τίγκας κρίνεται ομόφωνα αθώος με τους  συγγενείς των θυμάτων να κάνουν λόγο για «δίκη-παρωδία» κατηγορώντας το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για απόκρυψη σημαντικών εγγράφων με σκοπό το οριστικό κουκούλωμα της υπόθεσης.

Κατηγορούμενος εξιλαστήριο θύμα  

Λίγους μήνες μετά την αθώωσή του ο επισμηναγός Στέφανος Τίγκας πεθαίνει «από την στεναχώρια του» όπως λένε οι συγγενείς του.

« Η άδικη απόδοση ευθυνών σε αυτόν τον άνθρωπο , του προκάλεσε σοβαρότατα ψυχολογικά προβλήματα που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ και στο τέλος πέθανε από τη στεναχώρια του» - λέει στο HOT DOC ο δικηγόρος του Κώστας Μιχαλόπουλος και καταγγέλλει ότι η υπόθεση της πτώσης του C130/748 στο όρος Οθρυς δεν είναι ένα απλό δυστύχημα αλλά μια σκοτεινή ιστορία που κρύβει μέσα της ακόμα και σήμερα σοβαρά αναπάντητα ερωτηματικά.

Πτώματα καλυμμένα με αιθάλη 

Σύμφωνα με την «Απόρρητη» Εκθεση των Συμβουλευτικών Μελών της Πολεμικής Αεροπορίας (βρίσκεται στην διάθεση του HODDOC) που υπογράφεται από τον Ασμχο (ΤΑΜ) Ι. Παγώνη και τον  Επγος (ΤΑΜ) Γ.Παπακωνσταντίνου , στους κινητήρες του μοιραίου αεροσκάφους :
« δεν υπήρχαν ενδείξεις πυρκαγιάς ούτε είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρόσβεσης όπως φάνηκε από την θέση των αντίστοιχων μοχλών στον θάλαμο χειριστών και από το γεγονός ότι οι φιάλες πυροσβεστικού υλικού βρέθηκαν μη ενεργοποιημένες και τα όργανα επ αυτών ειχαν κανονικές ενδείξεις πλήρωσης…»

Ο δικηγόρος Κώστα  Μιχαλόπουλος όμως έχει διαφορετική άποψη:              « Αυτά που μας έλεγαν τότε δεν ισχύουν  διότι έχω στα χέρια μου Εκθεση Νεκροψίας επιβαίνοντος στο αεροσκάφος στο σώμα του οποίου εντοπίστηκε αιθάλη. Η αιθάλη όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος είναι το υπόλειμμα της φωτιάς . Αρα φωτιά υπήρξε στο αεροσκάφος και αυτό ενισχύεται και από το γεγονός της ανεύρεση  μιάς μισοκαμμένης στρατιωτικής ταυτότητας άλλου θύματος που βρέθηκε στον τόπο της συντριβής. Κάποιοι δεν μας είπαν όλη την αλήθεια και είχαν τους λόγους τους» 

Σίγουρος ότι στο μοιραίο αεροσκάφος λίγο πριν συντριβεί έγινε έκρηξη είναι και ο  Διονύσιος Βασιλάτος , αδερφός του Παναγιώτη Βασιλάτου που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την πτώση του αεροσκάφους.
Όπως λέει : « Οι αρμόδιοι τότε έκρυψαν την αλήθεια και δεν μας είπαν ποτέ τι πραγματικά έγινε και τι μετέφερε εκτός από τους αεροπόρους το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Δεκατρία  από τα 63 άτρομα  που επέβαιναν σε αυτό  διαμελίσθηκαν τελείως και γι’ αυτό  είμαι σίγουρος ότι στο
C-130 έγινε έκρηξη από εκρηκτικά που ίσως μετέφερε και ο πιλότος του στη συνέχεια έκανε αναγκαστική προσγείωση στην πλαγιά Τσατάλι. Γι αυτό μετά απέκλεισαν βιαστικά την περιοχή και σήκωσαν και απομάκριναν χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων μεγάλα κιβώτια με άγνωστο περιεχόμενο.»

Το «άγνωστο» στρατιωτικό αεροσκάφος !

Ή μεγαλύτερη ίσως σκιά που καλύπτει την πτώση του C130/748 και τον τραγικό θάνατο 63 ανθρώπων στην κορυφή Τσατάλι του όρους Οθρυς στις 5.2.1991 ,  είναι το μυστηριώδες στρατιωτικό αεροσκάφος άγνωστης εθνικότητας το οποίο εντοπίστηκε από τα ραντάρ της περιοχής να πετά και να συμπεριφέρεται «περίεργα» πολύ κοντά στο σημείο που συνέβει το δυστύχημα και ελάχιστα λεπτά μετά από αυτό…
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και η τότε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας υποβάθμισε περίεργως το θέμα , ενώ το Αναθεωρητικό Πενταμελές Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του τότε κατηγορούμενου ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας Στέφανου Τίγκα αλλά και των συγγενών των νεκρών για την παροχή συγκεκριμένων πληροφοριών γύρω από την ταυτότητα και τον ρόλο του αγνώστου αεροσκάφους .

Στα πρακτικά της δίκης στην σελίδα 45 , ο μάρτυρας κατηγορίας Υποσμηναγός (ΤΥΑ) Παρασκευόπουλος Ανδρέας αναφέρθηκε εκτενώς στη ύπαρξη του αγνώστου αεροσκάφους καταθέτοντας ενόρκως μεταξύ άλλων τα εξής συγκλονιστικα :
« Την εποχή του ατυχήματος υπηρετούσα στην 111 ΠΜ . Ευρισκόμενος την 5.2.91 στον σταθμόGCA της μονάδας ειδοποιήθηκα περί ώρα 13.05’ ότι ο ελεγκτής προσεγγίσεως της Αγχιάλου έχασε επαφή με το C 130/748.  Περί  ώρα 13.08’ εμφανίστηκαν 2 ίχνη στην οθόνη. Το πρώτο ερχόταν από νοτιοδυτικά και διευκρινίστηκε ότι ήταν το αεροσκάφος
C 130/ 745 από Ανδραβίδα . Οσον αφορά το δεύτερο ίχνος είχε IFF στο MODE 1/70 . Εμφανίστηκε αρχικά στην R-330 11 ΝΜ με Δυτική πορεία και μικρή ταχύτητα 200-220 κόμβους.  Χάθηκε το IFF και ο στόχος την 13.13’ με ΒΑ πορεία στην R-315 13,5 ΝΜ και επανεμφανίστηκε την 13.35’ στη R-350 11 ΝΜ ΜΕ Νότια πορεία και τελικά το χάσαμε στη R-295 R-300 περί ώρα 13.35 στα 39 ΝΜ, αφού βγήκε εκτός εμβελείας .
Ο στόχος αφορά ιπτάμενο αντικείμενο , ακόμα και σήμερα δε πιστεύω, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν αεροσκάφος και όχι «ψευδοστόχος» . Οι ψευδοστόχοι έχουν άλλη συμπεριφορά , κινούνται ακτινικά και αμυδρή ακτινοβολία . Ηταν αεροσκάφος διότι είχε έντονο ίχνος και κίνηση προς διάφορες κατευθύνσεις όχι ακτινική. Δεν ξέρω από την εκπομπή τι αεροσκάφος ήταν κι αν έχει η Πολεμική Αεροπορία τηλεκατευθυνόμενα , ηλεκτρονικά, μη επανδρωμένα (χωρίς πιλότο) αεροσκάφη . Ενημέρωσα το ραντάρ Αεράμυνας του Πηλίου γιατί της Λάρισας ήταν κλειστό λόγο χιονιού. Δεν υπήρχε πτητική δραστηριότητα στη Λάρισα και το Στεφανοβικείο. ..Τρείς έμπειροι ελεγκτές πάντως που είμαστε τότε στο GCA , μεταξύ αυτών και ο προϊστάμενος , καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ήταν στρατιωτικό αεροσκάφος από τον διψήφιο κωδικό του MODE 1».                 

Λίγο πριν τα δικαστήρια ο μοναδικός κατηγορούμενος και ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Στέφανος Τίγκας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων :       

« Τα C-130 είναι από τα πιο ασφαλή αεροσκάφη στον κόσμο και είναι αδύνατον να χαθούν ή να πέσουν.Σε εκείνο το ατύχημα πλησιάζει ο πιλότος από τη θαλάσσα κι ενώ βρίσκεται ήδη στα 4.000 πόδια ζητεί να κάνει κάθοδο για να προσγειωθεί. Η απάντησή μου είναι να κάνει LOW TACAN, μια εγκεκριμένη από τους νόμους διαδικασία. Από εκεί και μετά αυτός έρχεται με 63 μοίρες λάθος πορεία...Δεν θέλω να πω ότι ο πιλότος δεν ήταν ικανός αλλά είχε δύο εγκαταλείψεις. Γνώριζε πολύ καλά την περιοχή λόγω του ότι ήταν πιλότος παλιά στα F-5, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω τη μεγάλη απόκλιση του αεροσκάφους.»

« Υπάρχουν  πληροφορίες που αναφέρουν ότι την ημέρα της τραγωδίας στην συγκεκριμένη περιοχή αμερικάνικα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου πραγματοποιούσαν σχετική άσκηση. Οι συνειρμοί που μπορεί να κάνει κάποιος από τον τρόπο που έγινε η τραγωδία , από τα ερωτηματικά στο σύνολό τους και από την ύπαρξη του άγνωστου αεροσκάφους στην περιοχή είναι αυτοί που θα έκανε ο κάθε απλός πολίτης. Η Πολιτεία οφείλει έστω και τώρα 20 και πλέον χρόνια μετά να πεί όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το μεσημέρι στην κορυφή Τσατάλι του όρους Οθρυς» - λέει στο HOT DOC ο δικηγόρος Κώστας Μιχαλόπουλος.-     

9 σχόλια:

blacksheep251 είπε...

Καλησπέρα σας,
Με τη σειρά μου σας επιβεβαιώνω και εγώ ότι ΟΝΤΩΣ υπήρξαν επιζώντες βαριά έως πολύ βαριά τραυματίες. Ήμουν ένας από τους καταδρομείς που περισυνέλλεξαν τα μοιραία πτώματα.
Όμως ποτέ δεν μαζέψαμε περίεργο υλικό από τα συντρίμμια του α/φους, τα είχαν ήδη συλλέξει ειδικά συνεργεία της Π.Α. Όταν φτάσαμε στο σημείο αναγκαστήκαμε να περιμένουμε έως μας δώσουν το πράσινο φως να πλησιάσουμε.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε ο κόσμος το 'χει τούμπανο και το κράτος μας κρυφό καμάρι!
Αλίμονο απ΄ αυτούς που έφυγαν τόσο τραγικά και άδικα κι από τους ανθρώπους τους που έμειναν πίσω.
Χαρακτηριστικά θα σου αναφέρω ότι δούλευα τότε με τον πατέρα άτυχου σμηνίτη που μόλις είχε παντρευτεί κι άφησε πίσω του γυναίκα και βρέφος 6 μηνών.Η προσωποποίηση της τραγωδίας!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά παραμύθια, ανακρίβειες και φαντασίες λέει το άρθρο, οπότε κινείται στη σφαίρα του φαιδρού. Όσοι είναι στην ΠΑ και γνωρίζουν πως πετάνε τα Α/Φ μπορούν να καταλάβουν γιατί μπορεί να έπεσε το C-130. Δεν επέζησε κανένας. Γιατί; Μπες σε ένα αυτοκίνητο πιάσε 300 χλμ/ώρα (δε σου λέω 600 που πιάνει το C) και πέσε πάνω σε ένα τοίχο (δε σου λέω βουνό). Θα σκοτωθείς ναι η όχι; Θα διαμελιστείς ναι η όχι; θα σου φύγουν τα ρούχα ναι ή όχι; Αυτονόητες οι απαντήσεις που αποστομώνουν κάθε άσχετο. Έχει ραντάρ Αεράμυνας η Λάρισα; Από πότε; Δε μας το είπε ποτέ η Υπηρεσία. ΩΩΩ συνωμοσία!!! Χαχαχα και ήτανε το υποτιθέμενο ραντάρ της Λάρισας κλειστό από χιόνι (στην πεδιάδα???) και το Πήλιο ήτανε ανοικτό και χωρίς χιόνι....χαχαχα......ποσα ανέκδοτα μπορεί να διαβάσει κανείς σε ένα άρθρο...χαχαχα. Ο κυβερνήτης του C δεν πετούσε F-5. MIRAGE F-1 πετούσε στηνν Τανάγρα.Και ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Στέφανος Τίγκας ήτανε όντως αθώος και πήγε άδικα από το ποτό, την ταλαιπωρία ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ οι οποίοι άσχετοι και με βαθύ πόνο τον θεωρούσαν αδίκως συνυπεύθυνο. Τα περι εκρηκτικών, μυστηριώδους φορτίου, αγνώστου Α/Φ στην περιοχή είναι ιστορίες για να κοιμούνται τα παιδάκια το βράδυ. Μπορώ να πω και άλλα, αλλά αυτά φτάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα. Συμπληρώνω ότι και η αιθάλη που μπορεί να βρέθηκε αιτιολογείται από την πρόσκρουση σε βουνό ενός αεροσκάφους που είχε καύσιμο λάδια, υδραυλικό κλπ on board για να πετάει. Οπότε και φωτιά.
Το άρθρο λοιπόν έχει πολύ μα πάρα πολύ φαντασία.
Το "αισιόδοξο" μέρος αυτού του δυστυχήματος, είναι ότι (δυστυχώς μετά από μια επανάληψη με λιγότερα θύματα S/N:750) η ΠΑ έχει πλέον σήμερα αναβαθμίσει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ την νοοτροπία της σε αυτά τα ζητήματα, την ποιότητά της στις IFR πτήσεις και σαφώς είναι όχι απλά ασφαλέστερη, αλλά στα πρότυπα Αερογραμμών.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν ένας απο τους πολίτες ορειβάτες που συμμετείχαμε τόσο στην έρευνα, όσο και στην περισυλλογή των πτωμάτων. Αν υπήρχαν μυστικά, θα μας επέτρεπαν να είμαστε εκεί; Κανείς δεν προσπαθησε να μας κρύψει κάτι. Ακόμη και φωτογραφίες βγάζαμε, απλά συμφωνήσαμε όλοι μας να μην δημοσιεύσουμε τίποτα. Όσο για τους δημοσιογράφους που δεν τους άφηναν να πλησιάσουν, πολύ καλά έκαναν. Μήπως δεν γνωρίζουμε όλοι μας πόσο τρομολάγνοι είναι; Σκέτα κοράκια, θα έκαναν τα πάντα για να δείξουν πτώματα και φρίκη στις φυλάδες τους και στις οθόνες τους. Ακόμη και όταν καθάρισε καλά ο καιρός και πετούσαν απο πάνω με τα ελικόπτερά τους, είχαμε σκεπάσει τα πτώματα με σεντόνια για να μην μπορούν να τα φωτογραφίσουν. Γιατί όλοι μας ξέρουμε ότι δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών, τον τρόμο να προβάλλουν και να πουλήσουν φύλλα, ή να έχουν θεαματικότητα, είναι το μόνο που τους απασχολεί.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΎΕΤΕ ΆΡΘΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΎΟΥΝ. ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΊΝΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΑΦΟΣ ΕΊΧΑΝ ΑΚΑΡΙΑΊΟ ΘΆΝΑΤΟ ΑΦΟΎ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΊ ΉΤΑΝ ΔΙΑΜΕΛΗΣΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΦΆΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΦΉ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΛΉΘΗΚΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ (ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΝΙΑ). ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΣΕΣ ΖΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝΕ. ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ.

Ανώνυμος είπε...

Συνηθισμένη πρακτική του συγκεκριμένου δρομολογίου ήταν η πορεία δια μέσου του όρους Όθρυς. Στα χαρτιά και στις συνομιλίες φαινόταν ότι τα αφη έρχονταν από τη θάλασσα ενώ όλοι ήξεραν ότι έχουν κόψει δρόμο από την συγκεκριμένη χαράδρα αφού μετά την κορυφή Τσατάλι υπάρχει πλέον οπτική επαφή με το αεροδρόμιο της 111ΠΜ

Ανώνυμος είπε...

και γιατι ρε τσακαλια καναν 3 μερες να το βρουν????για πειτε!

Ανώνυμος είπε...

o aderfos mou htan sta atoma pou mazeban ta diamelismena ptwmata, ta atoma poy htan sth mantra toy spitiou den htan apla akoumpismena , htan karfomena sta sirmata. kati allo pou 8a h8ela na pw einai oti den tous edwsan oute gantia, oti eixan apo monoi tous, apla tous edwsan sakoules kai ts eipan na mazepsoun oti vroun... htan enas filos tou mesa... alos lupo8imise ap to 8eama, paraligo na htan ki aytos mesa alla den ton epileksan.

Read more: Go to TOP and Bottom