Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

O Σπίλμπεργκ στη Ναύπακτο με το... φτωχικό του σκάφος


Το μήκους 86 μέτρων σκάφος του διάσημου σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Στίβεν Σπίλμπεργκ αγκυροβολημένο λίγο έξω από το γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου.

Ο διάσημος σκηνοθέτης επέλεξε φέτος το Ιόνιο για τις διακοπές του,αλλά δεν επέφυγε και την επίσκεψή του σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές της Δυτ.Ελλάδας,τη Ναύπακτο.Μάλιστα φιμολογείται ότι στο διάσημο σκάφος του σκηνοθέτη επεβαίνει και ο γνωστός ηθοποιός Τομ Κρουζ.

Στην επιφάνεια και πάλι η ανάγκη για δημιουργία μαρίνας στη Ναύπακτο που θα δώσει ώθηση στο τουριστικό προφίλ της περιοχής.

ΚΟΣΤΙΣΕ 200 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Από το...υστέρημα του, ο πιο διάσημος σκηνοθέτης (παραγωγός και σεναριογράφος) του πλανήτη, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, αποφάσισε στα 65 του να κάνει ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό του. Τι είναι;
Ένα μέγαγιοτ απίστευτης πολυτέλειας, που ονομάζεται «Seven Seas» και του κόστισε ούτε λίγο, ούτε πολύ 200 εκατ. δολάρια!
Το ιδιωτικό...υπερωκεάνιο των 282 ποδών είναι εφοδιασμένο με ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Κατασκευάστηκε στο ολλανδικό ναυπηγείο Oceanco και η περιγραφή του εσωτερικού του από το έγκυρο Luxist κόβει ανάσες: με επένδυση από ξύλο καρυδιάς και τριανταφυλλιάς διαθέτει μια τεράστια πισίνα με μια γιγάντια οθόνη 15 ποδών, μέσα από την οποία ο ίδιος και οι εκάστοτε υψηλοί καλεσμένοι του μπορούν να απολαμβάνουν κινηματογραφικές ταινίες, ενώ κολυμπούν ή χαλαρώνουν στο νερό!
 Πέρα από κάθε φαντασία
Ο «υδάτινος παράδεισος» του Σπίλμπεργκ αναμένεται να κάνει πολλούς μεγιστάνες της Γης να...ζηλέψουν και να παραγγείλουν κάτι παρόμοιο από τους Ολλανδούς κατασκευαστές, αλλά οφείλουν να γνωρίζουν ότι το αρχικό κόστος των 200 εκατ. δολ. αυξάνεται κι άλλο, λόγω του γεγονότος ότι για τις ανάγκες του υπερπολυτελούς σκάφους απασχολείται προσωπικό 26 ατόμων.Το επιβλητικό «Seven Seas» συμπεριλαμβάνει private-κατάστρωμα για τον ιδιοκτήτη του, καταλύματα για 12 φιλοξενούμενους, τζακούζι, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, αίθουσα μασάζ, εσωτερική κινηματογραφική αίθουσα, σπα και άλλα. Ειδικά συστήματα ευστάθειας επιτρέπουν στο σκάφος-υπερπαραγωγή να ταξιδεύει με ταχύτητες 20 κόμβων κάτω από όλες ανεξαιρέτως τις καιρικές συνθήκες και στον Σπίλμπεργκ να απολαμβάνει εν πλω το τελευταίο «δημιούργημα» του χωρίς το παραμικρό κουνηματάκι!
Μια και ο ίδιος απέκτησε τη φήμη του από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που «σπάνε» τα ταμεία επί δεκαετίες, το «Seven Seas» ακολούθησε την παράδοση. Είναι ένα σκάφος πέρα από κάθε...φαντασία, κάτι σαν «διαστημόπλοιο», μόνο που δεν πετάει, πλέει στις θάλασσες!  Δείτε κι άλλες φωτογραφίες.










































4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η λαικιστης εισαι η κοπμλεξικος. δηλωσε ποτε οτι ειναι φτωχος η ειναι υπερ της φτωχολογιας; αν ψαχνεις τετοιους υπαρχουν αρκετοι ελληνες. αλλα δεν τολμας να τα πεις αυτα για καποιον εγχωριο.

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Ανώνυμε μπορεί να είμαι και τα δύο,πάντως είμαι σίγουρα φτωχός!Οσο για τους Ελληνες που λες αν διάβαζες πιο τακτικά θα έβρισκες άρθρα για πάρα πολλούς.Οπως Βαρδινιγιάννηδες,Μπόμπολα,Αγγελόπουλο,Κόκκαλη,Λαυρεντιάδη,Ρέστη,Λαναρά κλπ.,αλλά και δεκάδες πλούσιους πολιτικούς.Αλλωστε γραμμένα είναι και μπορείς να τα βρεις.Αν θέλεις μας εξηγείς γιατί αυτή η αυτόκλητη συνηγορία σου υπέρ του ζάπλουτου σκηνοθέτη,που το άρθρο δεν τον θίγει!

Ανώνυμος είπε...

αν καταλαβες δεν ειμαι συνηγορος κανενος. δεν γουσταρω τον λαικισμο που πουλας.
λες να τα παιρνω απο τον σκηνοθετη;

zeidoron dtsoukas είπε...

Είναι θέμα οπτικής γωνίας αγαπητέ!
Εσυ δεν γουστάρεις τον λαϊκισμό και πολύ καλά κάνεις (αν και είναι υποκειμενικό το τι εστί λαϊκισμός) αλλά εμένα τέτοια επίδειξη πλούτου και χλιδής στις μέρες μας που κάποιοι ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια δεν μου κάθεται καλά.
Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

Read more: Go to TOP and Bottom