Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

O πόλεμος νεύρων από τους ταξιτζήδες συνεχίζεται

Οι ταξιτζήδες στους δρόμους (ξεπερνώντας τα όρια),ο πρωθυπουργός στην Πάρο για μπάνια,ο Ραγκούσης το χαβά του (προφανώς ηδονίζεται με όσα συμβαίνουν εξ αιτίας του) και Ελληνες και Ξένοι πληρώνουν τα σπασμένα


– Κλείνουν κάθε μια ώρα για 10 λεπτά τη Λ.Μεσογείων
- Νέα απίστευτη ταλαιπωρία για τους Αθηναίους
- Έβαλαν φωτιά σε ταξί στη Θεσσαλονίκη
- Στην Κνωσό σήμερα οι κινητοποιήσεις των Κρητικών
- Κινητοποιήσεις-έκπληξη από τους Πατρινούς
- Στο τελωνείο 'Εβρου οι αυτοκινητιστές της περιοχής
- Στη Λάρισα έκλεισαν σιδηροδρομική γραμή
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την πρώτη φορά, λίγο μετά τις εννιά, όταν οι ταξιτζήδες έκλεισαν τη λεωφόρο στο ύψος του υπουργείου, οι αστυνομικοί δεν έκαναν καμία ενέργεια. Όταν όμως επανέλαβαν την κίνησή τους στις 10:10 τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους για ένα... τετ α τετ και δεν χρειάστηκαν παρά μερικές στιγμές για να επιστρέψουν οι αυτοκινητιστές στο πεζοδρόμιο.



Μ' αυτά και μ' αυτά πάντως φαίνεται ότι σήμερα οι Αθηναίοι ταξιτζήδες έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν πόλεμο νεύρων.

Εξακολουθούν να παίζουν με την υπομονή των πολιτών και με την επιβίωση των επαγγελματιών οι ιδιοκτήτες των ταξί.
Επισήμως, μέσω συνδικαλιστικών οργανώσεων, ακολουθούν “διαλλακτική" στάση και μιλούν για... διάλογο, τον οποίο συμπληρώνουν όμως ότι δυναμιτίζει ο υπουργός.

Οι Πατρινοί πάντως ... κάνουν την έκπληξη σήμερα...

  Δεκάδες ταξί πήγαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας και περίμεναν να καταπλεύσει κρουαζιερόπλοιο, που μετέφερε επιβάτες από την Κύπρο. Όταν άρχισαν να κατεβαίνουν οι επιβάτες, τους ενημέρωναν για την απεργιακή τους κινητοποίηση και στη συνέχεια τους μετέφεραν δωρεάν στην Πάτρα, όπου τους έκαναν περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί, με την κίνησή τους αυτή ήθελαν να δείξουν ότι στηρίζουν τον τουρισμό.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των σημερινών τους κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας αναμένεται να μεταβούν στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, χωρίς όμως να έχουν ανακοινώσει, αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό ή σε άνοιγμα των διοδίων.

Στην Κρήτη σήμερα θα υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός που προβλέπει αποκλεισμό των ταμείων στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να επιτρέψουν στους επισκέπτες του Μινωικού Ανακτόρου να επισκεφθούν το χώρο χωρίς να πληρώνουν, αφού τα ταμεία δε θα λειτουργούν. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον εκπρόσωπο τύπου της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί, Λευτέρη Πετράκη, θα παρέχουν ξεναγό στους μεμονωμένους επισκέπτες της Κνωσού.

Άλλοι ιδιοκτήτες ταξί θα μεταβούν στις 12.00 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Στο αεροδρόμιο, λίγα ταξί παραμένουν σταθμευμένα στο χώρο, ωστόσο το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά
Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη εξακολουθεί να τελεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας διαμαρτυρόμενοι για την εγκύκλιο του Γ. Ραγκούση που προβλέπει την αφαίρεση των αδειών όσων κλείνουν δρόμους ή προκαλούν επεισόδια.

Λίγο μετά τις έντεκα έκαναν ... χάπενινγκ που περιελάμβανε το κάψιμο ενός (παλιού) ταξί.

Η κατάληψη αναμένεται να λήξει στις 2 το μεσημέρι και μέχρι εκείνη την ώρα «κανένας από τους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών δεν πρόκειται να δουλέψει», όπως λένε.

Για το αυριανό πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, οι ιδιοκτήτες ταξί Νομού Θεσσαλονίκης θα αποφασίσουν το απόγευμα.

Στο μεταξύ, στον Έβρο, οι ιδιοκτήτες ταξί του Νομού κατευθύνονται με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους προς το τελωνείο των Κήπων, όπου και πρόκειται να αποφασίσουν τη μορφή της κινητοποίησής τους, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βασίλης Σισμανίδης, αντιπρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί στην Αλεξανδρούπολη.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom