Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κουκουλοφόροι κατά τον κύριο Παπαϊωάννου οι Bloggers! Φέρνουν νόμο για άρση της ανωνυμίας

Για άρση της «ανωνυμίας» στα blogs ετοιμάζεται η κυβέρνηση με προτάσεις νομοθετικής επιτροπής
Nομοθετικά μέτρα για τη δυνατότητα ταυτοποίησης των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος σήμερα, εξήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης.

Είπε ότι θα περιμένει τώρα τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής, που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Α. Ράντου.

Υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του, οι Αρχές πρέπει να μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τα στοιχεία χρηστών που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις χωρίς να ζητούν άδεια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες Του Βήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού στο Διαδίκτυο περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία.

Μιλώντας στην ίδια επιτροπή, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Χ. Γεραρή.

tanea

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαϊωάννου λέγομαι Ζούμπος Θεόδωρος. Διαθέτω blog, δεν ντρέπομαι για τις απόψεις μου, ούτε κρύβομαι πίσω από καμιά ανωνυμία. Τα στοιχεία μου στην διάθεσή σας! Αν κάποιος blogger διαπράξει έγκλημα (εκβιασμό, συκοφαντική δυσφήμιση κτλ) μπορείτε να τον βρείτε σε δευτερόλεπτα. Ευτυχώς ακόμα δεν έχει ποινικοποιηθεί η άποψη και η ιδεολογία. Με αυτούς τους κουκουλοφόρους θα κάνουμε κάτι; Ποιοι είναι άραγε αυτοί οι αιώνιοι προβοκάτορες;

gitsanas είπε...

Ε! ναι ρε παιδιά, τι τα θέλουμε αυτά τα παλιοblogs; Αφού έχουμε ενημέρωση, που την πληρώνουμε κιόλας μέσα από τους λογαριασμούς μας, την τηλεόραση!!!

zeidoron dtsoukas είπε...

H ελεύθερη έκφραση και η καυστική κριτική τους τσούζει Θοδωρή!Η δίωξη ηλ/κου εγκλήματος όπως βρίσκει τους παιδόφιλους στο πι και φι έτσι μπορεί να βρει κι όποιον μπλογκερ θέλει.Ο σκοπός τους φίλε μου είναι να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και ιδιαίτερα όσους έχουν άποψη αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούν να την γράψουν επωνύμως.Σαν τους πνιγμένους πιάνονται από τα μαλλιά τους αντί να καθήσουν να λύσουν τα προβλήματα που μαστίζουν τον τόπο!Αυτοί οι ίδιοι είναι προβοκάτορες κι ανοίγουν διάφορα θέματα για να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα.

zeidoron dtsoukas είπε...

Ωχ,αγανακτισμένη σε βλέπω και σένα Γίτσα!Οι άνθρωποι δεν μπορούν να λύσουν τα βασικά προβλήματα του τόπου και γι' αυτό ανοίγουν θέματα που στην ουσία δεν υπάρχουν για να παραπλανούν τον κόσμο.Οσάκις η δίωξη θελήσει να βρει κάποιον,τον βρίσκει σε λίγα λεπτά.Εχουμε δεκάδες παραδείγματα ακόμα και στο Αγρίνιο πριν δυο χρόνια με τον Ν.Π. που είχε θίξει την κυρία Γιαννακά,μετά τo press.gr στη συνέχεια το Νάξιο,χώρια τους παιδόφιλους που τσιμπάνε κάθε μέρα.Από τη στιγμή που ανοίγει ο υπολογιστής είμαστε επώνυμοι και γνωστοί σ' αυτούς που πρέπει να γνωρίζουν.Ο κύριος Παπαϊωάννου και οι λοιποί κύριοι ή έχουν παντελή άγνοια ή είναι οι ίδιοι προβοκάτορες!

Ανώνυμος είπε...

Κουκουλοφόροι είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί που προστατεύονται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για οποιαδήποτε αντι-εθνικό, αντι-συνταγματικό, παράνονομο νομοθέτημα. Μάλλον καλύτερα δεν φορούν την υφασμάτινη αδιαφανή κουκούλα, αλλά την διαφανή γυάλα που τους προστατεύει από την αγανάκτηση του πολίτη, υπονοώ τους πραιτωριακούς υπαλλήλους τους ματ, αστυνομία, ασφάλεια.

Με εκτίμηση
Νίκος Β.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε Νίκο Β. έχεις απόλυτο δίκιο.Αυτές ειδικά τις μέρες έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία παρασκευής νόμων στο κοινοβούλιο και τη σκεπάζουν με το ντόρο που φρόντισαν να γίνεται με το θέμα των ταξιτζήδων!Ακόμα και η ιστορία των blogs για τον ίδιο λόγο ανακινείται ξανά και ξανά.
Να είσαι καλά,καλό μεσημέρι!

Read more: Go to TOP and Bottom