Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Στην Πάρο υπάρχει ασθενοφόρο-αεροπλάνο αλλά οι διακομιδές ασθενών γίνονται με καΐκι! Γιατίιι;;;


Μόλις προχτές στις 25 Ιουλίου ρωτάγαμε:"Τι κρύβεται πίσω από τις διακομιδές των ασθενών με ψαροκάικα από το Κέντρο Υγείας της Πάρου;"!
Βέβαια απάντηση δεν πήραμε ούτε εμείς,ούτε τα Παριανά blogs που επανειλημμένα θέτουν το θέμα του αεροσκάφους-ασθενοφόρου που υπάρχει στο νησί και παρότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις διακομιδής ασθενών σαπίζει στο στέγαστρο του αεροδρομίου και οι μεταφορές γίνονται με ψαροκάικα.Να σημειώσουμε εδώ πως το αεροπλάνο ανήκει στο κοινωφελές "Βελέντζειο Ιδρυμα" και δεν κοστίζει στο Δημόσιο.

Περιστατικά ασθενών που έχρηζαν άμεσης διακομιδής σε νοσοκομεία της Αθήνας ή της Σύρου είχαμε σήμερα και προχτές στο νησί της Πάρου.Ομως παρά τις παρακλήσεις των συγγενών και των δημοτικών αρχόντων αλλά και την υπόδειξη του ΕΚΑΒ να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους με το αεροπλάνο του Βελέντζειου Ιδρύματος εν τούτοις οι γιατροί του Κέντρου Υγείας της Πάρου κάλεσαν για τη διακομιδή ιδιωτικό καΐκι-ασθενοφόρο από τη Νάξο.

Δεν γνωρίζουμε ποιανού αρμοδιότητα είναι να δώσει την οριστική και αμετάκλητη εντολή ώστε να σταματήσει ο παροπλισμός του ασθενοφόρου-αεροσκάφους,ούτε για ποιο λόγο προτιμούν το Ναξιώτικο καΐκι,που παρεμπιπτόντως κοστίζει πολλαπλάσια του αεροπλάνου (3.500 ευρό από Πάρο για Σύρο!!!).

Στο δημοσίευμα του Πάρος και Αντίπαρος με τίτλο "Γιατί δεν πέταξε το υγειονομικό αεροπλάνο εχτές 9/8 και σήμερα 10/8, παρά τα τέσσερα περιστατικά" γράφονται πάρα πολλά και υπονοούνται ακόμα περισσότερα.Οπως επίσης και στο σημερινό άρθρο που αφορά παραθεριστή που έπαθε εγκεφαλικό στο νησί της Πάρου "Περιστατικό νέου ανθρώπου στο Κέντρο Υγείας Πάρου…"!

Εκτός από ανεξήγητο και παράλογο είναι κι άδικο να κάθεται το αεροπλάνο και να χάνονται πολύτιμες ώρες για τη ζωή των ασθενών στο καΐκι και στο καράβι της γραμμής.Πέρα και πάνω από συμφέροντα κι οτιδήποτε άλλο είναι η υγεία και η ανθρώπινη ζωή!
Γι' αυτό καλούμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό,που συχνά πυκνά κάνει τις διακοπές του στο νησί και τους υπουργούς υγείας (Λοβέρδο) και μεταφορών (Ραγκούση,είναι και Παριανός τρομάρα του) να ενημερωθούν για την υπόθεση του παροπλισμένου ασθενοφόρου-αεροπλάνου και να δώσουν επιτέλους λύση στο πρόβλημα των Παριανών αλλά και των επισκεπτών του νησιού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποδοκίμασαν το Γ.Παπαμανώλη στην Τήνο

http://vimeo.com/40688404

Read more: Go to TOP and Bottom