Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αλλοι δύο θάνατοι-μυστήριο στο μάτι της αστυνομίας


Δύο περίεργοι θάνατοι ηλικιωμένων μπαίνουν στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών μετά το νέο... χτύπημα του Χρήστου Παπαδόπουλου. Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τις υποθέσεις αυτές να κρύβεται μια καινούργια «εταιρεία» η οποία συστήθηκε από τον άνθρωπο που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη δεκαετία του ’80 με τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Η απαγωγή της 57χρονης πλούσιας Αθηναίας από τον 73χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο και τουλάχιστον έναν συνεργό του έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να κατεβάζουν από τα ράφια των υπηρεσιών τους και να κάνουν φύλλο και φτερό περιπτώσεις ηλικιωμένων που πέθαναν τα τελευταία χρόνια από παθολογικά αίτια, αλλά οι κληρονομιές που άφησαν χαρακτηρίζονται ύποπτες, αφού δικαιούχοι δεν ήταν οι στενοί τους συγγενείς, αλλά άτομα τα οποία γνώρισαν λίγο προτού πεθάνουν.

Στην αρχή της λίστας (η οποία, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, αναμένεται να διευρυνθεί) βρίσκονται δύο υποθέσεις ηλικιωμένων, ενός βαθύπλουτου άντρα από την Κρήτη και μιας αρχόντισσας από τη Μακεδονία οι οποίοι στη διαθήκη τους όριζαν κληρονόμους άτομα τα οποία είχαν γνωρίσει λίγο καιρό προτού εγκαταλείψουν τα εγκόσμια. Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για τους δύο κληρονόμους τους που πήραν αμύθητες περιουσίες, αφού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν σχέσεις με τον εγκέφαλο της «εταιρείας δολοφόνων». Αλλωστε, και στις δύο περιπτώσεις οι θάνατοι θεωρήθηκαν φυσιολογικοί και γι’ αυτό δεν έγιναν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Η κληρονομιά



Η πρώτη περίπτωση που θεωρείται ιδιαίτερα ύποπτη από την αστυνομία αφορά μια 75χρονη από τη Β. Ελλάδα (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε την περιοχή) η οποία αν και είχε τεράστια περιουσία, στους συγγενείς της άφησε μόλις… μισό σπίτι.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», πριν από περίπου έναν χρόνο η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από συγγενείς της μέσα στο σπίτι της. Οι γιατροί απέδωσαν τον θάνατό της σε παθολογικά αίτια. Η μεγάλη έκπληξη όμως ήρθε όταν ανοίχτηκε η διαθήκη της εκλιπούσας: ακίνητα στη συγκεκριμένη πόλη, αγροτεμάχια σε κοντινή κοινότητα και μια μικρή ξενοδοχειακή επιχείρηση σε νησί του Αιγαίου περνούσαν στα χέρια μιας μυστηριώδους γυναίκας η οποία φέρεται να φρόντιζε την ηλικιωμένη το τελευταίο διάστημα.

Η 75χρονη τουλάχιστον δέκα μήνες πριν βρεθεί νεκρή είχε διακόψει κάθε επικοινωνία με τους συγγενείς της και συγκεκριμένα με τα δύο ανίψια της και τον αδελφό της, καθώς η ίδια δεν είχε παιδιά.

Οταν κάποιοι από τους οικείους της προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί της, τους είπε πως έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της και ότι μπήκε στον δρόμο του θεού με τη βοήθεια ενός ζευγαριού, το οποίο όμως οι συγγενείς της ποτέ δεν γνώρισαν.

Τελικά η οικογένεια της 75χρονης, παρά τον δικαστικό αγώνα που έδωσε, δεν κατάφερε να προσβάλει τη διαθήκη, η οποία ήταν νόμιμη και έτσι οι συγγενείς της ηλικιωμένης έμειναν με «μισή» μονοκατοικία.

Ο 70χρονος

Η δεύτερη μυστηριώδης διαθήκη ανήκει σε έναν 70χρονο από την Κρήτη, κάτοχο πολλών αγροτεμαχίων, ενός βοσκότοπου και πολλών καταθέσεων σε δύο τράπεζες. Ο άντρας βρέθηκε νεκρός πριν από περίπου έξι μήνες στο σπίτι όπου διέμενε μόνος του σε ορεινή περιοχή της Κρήτης. Εφερε χτύπημα στο κεφάλι το οποίο όμως προήλθε από την πτώση του στο δάπεδο, καθώς ένιωσε αδιαθεσία - σύμφωνα με το πόρισμα των γιατρών. Και σε αυτή την περίπτωση τα αίτια θανάτου προσδιορίστηκαν ως παθολογικά.

Στην περίπτωση του 70χρονου Κρητικού, κληρονόμος της μεγάλης του περιουσίας αλλά και των καταθέσεών του ήταν ένας 53χρονος ο οποίος εμφανίστηκε στη ζωή του γέροντα τρεις μήνες προτού αυτός αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο. Ο μυστηριώδης κληρονόμος έστειλε στο δικαστήριο για την αποδοχή κληρονομιάς τον δικηγόρο του, παρά το γεγονός πως οι συγγενείς του ηλικιωμένου ζήτησαν να παραβρεθεί και ο ίδιος.

Ο 70χρονος ανέφερε στη διαθήκη του πως αφήνει όλη την περιουσία του στον συγκεκριμένο άνθρωπο, αφού ήταν ο μοναδικός που του στάθηκε σαν «βράχος» τις δύσκολες ώρες που περνούσε (;).

Οι συγγενείς του ηλικιωμένου δεν ήξεραν το παραμικρό για τις «δύσκολες ώρες» και τον μυστηριώδη «βράχο» που στάθηκε δίπλα στον άνθρωπό τους. Ετσι και σε αυτή την περίπτωση οι συγγενείς, και συγκεκριμένα η κόρη του ηλικιωμένου άνδρα, έδωσε δικαστικό αγώνα, τον οποίο και συνεχίζει προκείμενου να διεκδικήσει μέρος της περιουσίας, πλην όμως η διαθήκη του πατέρα της φαίνεται να είναι… πέρα για πέρα γνήσια!!!

Αύριο ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο 50χρονος συνεργός του θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΑΚΟΜΑ ΕΞΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Εκτός από τις δύο υποθέσεις των ηλικιωμένων από την Κρήτη και τη βόρεια Ελλάδα, οι αστυνομικοί εξετάζουν άλλες έξι περιπτώσεις ηλικιωμένων που πέθαναν τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες και άφησαν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους σε αγνώστους.

Και οι έξι είχαν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και σύμφωνα με τη διαθήκη που άφησαν κληροδοτούσαν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε ξένα χέρια και όχι στους άμεσους συγγενείς τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι θάνατοι των ηλικιωμένων -δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών- οφείλονταν σε φυσιολογικά αίτια και όχι σε εγκληματική ενέργεια, όπως αποφάνθηκαν οι γιατροί που τους εξέτασαν. Η ηλικία των εκλιπόντων ήταν από 70 έως 82 ετών, και οι δύο γυναίκες και ο ένας άντρας ήταν από την Αττική.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι κληρονομιές που άφησαν πίσω τους οι άνθρωποι αυτοί φαίνονται «προβληματικές», καθώς προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από τους στενούς συγγενείς τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στα χέρια «περίεργων τύπων» ή «ιδρυμάτων» πέρασε ένα μέρος, και όχι το σύνολο της κληρονομιάς. Κατά συνέπεια, μπορεί οι αρχές να βρίσκονται μπροστά σε «παραπονεμένους» συγγενείς και όχι σε περιπτώσεις που κάποιοι θέλησαν να καρπωθούν παράνομα ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία. Μετά όμως τη νέα δραστηριότητα του Χρήστου Παπαδόπουλου, οι αρχές διερευνούν όλες τις «ύποπτες» περιπτώσεις.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom