Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σφοδρή επίθεση Παπαϊωάννου στους ταξιτζήδες και "καρφάκι" για Ραγκούση-Υπαινιγμοί Κακλαμάνη

Σφοδρή επίθεση κατά των ιδιοκτητών ταξί που επιλέγουν «ακραίες μορφές βίας», εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

«Ουσιαστικά κάποιοι θέλουν να καταλύσουν τη δημοκρατική εξέλιξη της χώρας, την αναπτυξιακή της προσπάθεια, τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Εγκληματίες, είναι το λιγότερο», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Ο υπουργός κατηγόρησε τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί ότι δεν ανταποκρίθηκαν στο διάλογο, στον οποίο τους κάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Δεν σεβάστηκαν αυτή τη στιγμή τον ελληνικό τουρισμό. Κυρίως δεν σεβάστηκαν την εικόνα της χώρας που τη δυσφημούν. Δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που παρουσιάζουν σήμερα κάποιοι από τους ταξιτζήδες».

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι εντεινόμενη χρήση βίας τείνει «να γίνει πλέον ενδημικό φαινόμενο», προσθέτοντας ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί αυτού του είδους τις καταστάσεις».

«Υπονομεύει ουσιαστικά την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, πέραν του ότι ακυρώνει μεγάλα πράγματα, όπως είναι η οικονομία της χώρας. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει νόμους, τους οποίους πρέπει να σεβόμαστε», συνέχισε.

«Τα θέματα αυτά θέλουν κυρίως πρόληψη, θέλουν ιδεολογική και πολιτική αντιμετώπιση, καταδίκη από όλους, χωρίς επιφυλάξεις. Μπορεί μια κυβερνητική απόφαση να μην ήταν η καλύτερη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτά τα φαινόμενα, τα οποία σήμερα ζούμε», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Υπαινιγμοί Κακλαμάνη

Φαινόμενα αυτονομίας υπουργών που -σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης «ρίχνουν λάδι στη φωτιά», στηλίτευσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση για τη βία στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Θα πρέπει να αποφασίσετε εκεί στο υπουργικό συμβούλιο, αν η κυβέρνηση είναι μία ή αν ο καθένας σας είναι αυτόνομος ή αν οφείλεται σε απειρία του και μπορεί να πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις», τόνισε, απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.
«Όπως και να έχει να μεταφέρετε στον πρωθυπουργό ότι ουδείς αναντικατάστατος. Γιατί διάφορες κουβέντες που ειπώθηκαν ρίχνουν λάδι στη φωτιά και δημιουργείται υλικό προς διαχείριση. Ο όχλος είναι υλικό προς διαχείριση», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κακλαμάνης προειδοποίησε επίσης ότι σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, τέτοια φαινόμενα είναι σαν ένα δρόμο σπαρμένο με σπασμένα γυαλιά. «Γυμνό πόδι που περπατάει πάνω σε σπασμένα γυαλιά σημαίνει αίμα», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «γι' αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom