Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Θα τα βρουν μπαστούνια



Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Θα τα βρουν μπαστούνια» και υπέρτιτλο«Με “καυτά” όλα τα μέτωπα μπαίνει η κυβέρνηση στο φθινόπωρο». Η τρόικα έρχεται και η κυβέρνηση, εν όψει του ελέγχου και λόγω των δεσμεύσεων μνημονίου και μεσοπρόθεσμου, θα προχωρήσει σε νέα εξοντωτικά μέτρα που θα γονατίσουν κι άλλο την κοινωνία. Η κυβερνητική ατζέντα περιλαμβάνει, από την αρχή του φθινοπώρου, σκληρές συγκρούσεις σε Δημόσιο, Παιδεία ακριβώς την ώρα που η έκρηξη φτώχειας και ανεργίας δυναμιτίζει το κλίμα. Την εσωτερική άσχημη κατάσταση επιτείνει η αβεβαιότητα για την επέκταση και την εμβάθυνση της κρίσης στην ευρωζώνη. (Σελ. 4-5)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Τα στοιχεία που καθημερινά δημοσιεύονται δείχνουν μια διαρκώς επιταχυνόμενη κατάρρευση του συνόλου της οικονομίας. Λουκέτα, φέσια, απολύσεις, πτώση όλων των παραγωγικών δεικτών είναι στην ημερήσια διάταξη. Η πτώση του εισοδήματος των Ελλήνων δεν αφήνει κανέναν τομέα ανεπηρέαστο την ώρα που το πολιτικό προσωπικό της χώρας προτιμά να μάχεται περί... όνου σκιάς. (Σελ. 10-11, 50-51)
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Λιγότερο από έναν χρόνο ύστερα από την εκκίνηση του προγράμματος διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» η κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση δείχνει έντονα σημάδια απορρύθμισης και δυσλειτουργικότητας. Στο ρεπορτάζ του «Π» εμφανίζονται ανάγλυφα τα προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν, αλλά και πώς η κυβέρνηση επιχειρεί να παρέμβει πριν να είναι πολύ αργά για το... καμάρι της. (Σελ. 12)
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ: Ένα βήμα πριν από την κατάρρευση βρίσκεται και η Αθήνα, η οποία απειλείται από έκρηξη στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων το φθινόπωρο. Οι μαζικές απολύσεις συμβασιούχων, ακόμη και αν αυτοί αντικατασταθούν με συμβασιούχους των ΜΚΟ, προβλέπεται ότι θα απορρυθμίσουν το σύστημα με όλες τις ανάλογες συνέπειες για τη δημόσια υγεία. Ευκαιρία βρήκαν λοιπόν οι κολλητοί της Ντορούλας να προωθήσουν ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής. Παράλληλα οριακή φαίνεται να είναι, εξ αιτίας της απόλυσης συμβασιούχων, η κατάσταση και στα μισά σχεδόν ΚΕΠ της πόλης και μάλιστα σε περίοδο που αυξάνονται οι εργασίες τους... (Σελ. 20-21)
ΚΑΙ Σ’ ΑΝΩΤΕΡΑ! Με τις υπογραφές τεσσάρων υπουργών αυτής (ναι, αυτής!) της κυβέρνησης αναγνωρίζεται επιπλέον συντάξιμος χρόνος στους υπηρετήσαντες στον Εθνικό Στρατό πολεμώντας «κομμουνιστοσυμμορίτες» και «μιάσματα». Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι στέλνουν τους ενδιαφερόμενους να μαζέψουν δικαιολογητικά από τους κατά τόπους σταθμούς της Αστυνομίας Πόλεων και της Χωροφυλακής. Αυτά παθαίνεις όταν συντάσσεις διατάγματα βασισμένα σε κείμενα του μετεμφυλιακού κράτους των δωσιλόγων... (Σελ. 22)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom