Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

....κάτω στου Λωλαντώνη


"Θα πάμε και στο ψάρεμα κάτω στου Λωλαντώνη
κι όταν φρεσκάρει ο καιρός θα σ' έχω στο τιμόνι"

Ο Πάριος θα πάρει την καλή του και θα κατέβει για ψάρεμα στου Λωλαντώνη, στην παραλία στη νότια Πάρο,μετά το Δρυό στο Ασπρο χωριό αριστερά,που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη ταβέρνα, που βρίσκεται στην κορυφή, όπου θα αφήσετε και το αυτοκίνητο σας.

Γιατί προκειμένου να κολυμπήσετε στα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά του Λωλαντώνη θα πρέπει να ροβολήσετε την πλαγιά, η οποία ωστόσο δε θα πρέπει να σας τρομάξει καθώς αν και λιγάκι απότομη είναι σχετικά σύντομη.

Η αμμουδιά στην παραλία του Λωλαντώνη είναι παρθένα και κατάξανθη, τα νερά είναι πεντακάθαρα ενώ ο βυθός του σχεδόν διάφανος. Και λέγοντας παρθένα εννοούμε ότι απουσιάζει ο «επαγγελματικός εξοπλισμός» ομπρελίτσα-ξαπλώστρες.

Εδώ θα πρέπει να φροντίσετε μόνοι σας για το πώς θα βολευτείτε, ενώ την απαραίτητη σκιά θα σας την προσφέρουν να αναρίθμητα αρμυρίκια, που αναδεύονται καταπράσινα και φουντωτά απ’ άκρη σ’ άκρη στην αμμουδιά.

Η παραλία οριοθετείται αριστερά και δεξιά από βράχια δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της απομόνωσης.

Και λέμε ψευδαίσθηση γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που την επιλέγουν, χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να δημιουργείται συνωστισμός, ενώ τόσο η ταβέρνα του Λωλαντώνη, στην κορυφή, που ήδη αναφέραμε, όσο και η έτερη, καλαίσθητη και με καταπληκτική θέα προς το ανοιχτό πέλαγος, ταβέρνα, η «Εν Πλω», λίγα μέτρα πιο κάτω θα κατασιγάσουν την πείνα σας, μετά το κολύμπι, με τους εκλεκτούς μεζέδες τους και την εξαιρετική τους κουζίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom