Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Kung Fu Μπένι και φράγκο δεν μας μένει



Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, 7 Iουλίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Kung Fu Μπένι και φράγκο δεν μας μένει» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το τεράστιο πακέτο μέτρων που αναμένεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα τις επόμενες 60 ημέρες. Οκτώ τα καυτά μέτωπα, πολλές οι πληγές που ανοίγουν και, μέσα σε όλα, έρχονται οι επιτηρητές εκ μέρους των δανειστών, με σκοπό να αναλάβουν όλες τις εναπομείνασες αρμοδιότητες στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Το είπε και ο Γιούνκερ άλλωστε: δραστική μείωση της ελληνικής κυριαρχίας. (Σελ. 4, 5)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Η κυβέρνηση, με δεδομένο το τεράστιο βάρος και τον ρυθμό πολυβόλου των επαχθέστατων μέτρων και της εκποίησης, ψάχνει τρόπους να ελέγξει το «επικοινωνιακό» μέρος και ταυτόχρονα να ανασυγκροτηθεί και να αντέξει στις αντιδράσεις, που από Σεπτέμβριο αναμένονται ακόμη εντονότερες. (Σελ. 10-11)
ΑΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ: Κάτι τρέχει στο κυβερνών κόμμα. Πολλοί είναι αυτοί που δεν βολεύονται με τον δρόμο που έχει διαλέξει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Πρώην και νυν στελέχη, άλλα «μέσα», άλλα «έξω», άλλα «μέσα και έξω» συναντιούνται, συζητούν, ψάχνονται. Άλλοι για μια νέα τάση εντός του ΠΑΣΟΚ, άλλοι για νέο σχήμα. Και στο βάθος του ορίζοντα αχνοφαίνονται, ως ενδιαφερόμενοι, η «Σπίθα» του Μίκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν μπορούν ή δεν μπορούν να βγάλουν κάτι νέο, θα το δούμε σύντομα. (Σελ. 12)
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Μια ευρεία επιχειρηματική συνεργασία που έμοιαζε να έχει όλες τις προϋποθέσεις υπέρ της, μεταξύ της οικογένειας Αλαφούζου και του εφοπλιστή και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Ευ. Μαρινάκη εξελίσσεται πλέον σε επιχειρηματική κόντρα σε πολλά επίπεδα. Η πολιτική, η μπάλα, τα ΜΜΕ, η ναυτιλία είναι τομείς στους οποίους οι ραγδαίες αλλαγές σωρεύουν σύννεφα στον ορίζοντα... (Σελ. 18-19)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom