Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Μεταξύ συγγενών και φίλων θα γιορταστεί η "αποκατάσταση" της Δημοκρατίας


Με μια λιτή δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και με λίγους καλεσμένους είχαν αποφασίσει να γιορταστεί την Κυριακή το πρωί η 37η επέτειος από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας .Τελικά όμως,απ' ότι φαίνεται,η γιορτή θα γίνει μεταξύ συγγενών και φίλων!Αυτοί οι ίδιοι που την κατάντησαν,όπως την κατάντησαν,με περισσό θράσος και καμάρι θα γιορτάσουν την "αποκατάστασή" της και θα αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους!

Μετά τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που  και φέτος, όπως τα τελευταία χρόνια,δεν είχε σκοπό να παρευρεθεί στην εκδήλωση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποίησε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απόφασή του να μην παρευρεθεί στη σεμνή "τελετή".

Σε σχόλιό του για τα 37 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας,το γραφείο τύπου του ΚΚΕ τονίζει:
«Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974 είναι ταξική και υποκριτική.Η καπιταλιστική κρίση το απέδειξε ακόμα περισσότερο.

Τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα υπάρχουν μόνο σε χαρτιά, ιδιαίτερα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, ενώ ο αντικομμουνισμός οξύνεται. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι, δε γιατρεύεται, μόνο ανατρέπεται. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η συσπείρωση και η συμμαχία του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του εξουσία».

Αλέξης Τσίπρας:"Η Δημοκρατία μας φέτος δεν εορτάζει"
«Όσο ο λαός μας, που μήνες τώρα στέλνει ηχηρό μήνυμα από όλες τις πλατείες των πόλεων, φιμώνεται και παραμένει στο περιθώριο, αυτή η εορτή ούτε νόημα θα έχει, ούτε περιεχόμενο», σημειώνει στην επιστολή του προς τον κ. Παπούλια ο κ. Τσίπρας και συνεχίζει:

«Η Δημοκρατία μας φέτος δεν εορτάζει. Υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκαλώντας φτώχεια, ανεργία και απελπισία στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Πονάει από τα ισχυρά πλήγματα που επέφεραν μεθοδεύσεις που παρακάμπτουν τη λαϊκή κυριαρχία και δρομολογούν οδυνηρές εξελίξεις ερήμην του λαού. Δακρύζει εξαιτίας των τριών χιλιάδων δακρυγόνων που οι εντεταλμένες αστυνομικές δυνάμεις εκτόξευσαν στις 29 Ιουνίου σε ειρηνικούς διαδηλωτές, προκαλώντας ανήκεστες βλάβες σε συμπολίτες μας».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας εύχεται «να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που η συνείδησή μας μας υπαγορεύει μια τέτοια απόφαση» και ελπίζει «η δημοκρατία να μην είναι το πρώτο θύμα της ζοφερής αυτής κρίσης που βιώνει η χώρα και ο λαός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom