Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Σε εξέλιξη η συνάντηση Ραγκούση - Ταξιτζήδων


Οι ιδιοκτήτες ταξί περιμένουν από τον Γιάννη Ραγκούση να ανοίξει τα χαρτιά του στη συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα στο υπουργείο Μεταφορών

Ο Κώστας Δήμος γ.γ. του ΣΑΤΑ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ υπογράμμισε ότι περιμένει από τη συνάντηση ο υπουργός Μεταφορών να ανοίξει τα χαρτιά του.

Μετά από ένα καυτό δεκαήμερο κινητοποιήσεων οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον Υπουργό Μεταφορών σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρός τους Θύμιος Λυμπερόπουλος, οι αυτοκινητιστές προσέρχονται στον διάλογο με δύο βασικά αιτήματα. Το πρώτο αφορά την εφαρμογή του μέτρου της πληθυσμιακής αναλογίας και το δεύτερο τη διατήρηση των σημερινών αδειών.

Από τις απαντήσεις που θα δώσει ο Υπουργός, τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος, θα κριθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεων.



Στις 11.00 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκαν στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου, κοντά στο άγαλμα του Κ. Καραμανλή. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η μορφή της κινητοποίησής τους, που θα κριθεί, όπως φαίνεται, από την έκβαση της συνάντησης με τον κ. Ραγκούση.



Έκκληση ΣΕΤΕ να σταματήσει η απεργία

'Εκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να τελειώσουν άμεσα την απεργία τους, απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του συνδέσμου με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,Γιάννη Ραγκούση.

«Εμείς είμαστε με την πλευρά της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», τόνισε ο κ.Ανδρεάδης και εκτίμησε ότι η απεργία των ταξί πρέπει να σταματήσει αύριο, προαναγγέλοντας ότι ο υπουργός θα καταθέσει στην ομοσπονδία των ταξί συγκεκριμένες προτάσεις και χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία του διαλόγου.

Από την πλευρά μας, είπε, θα καταθέσουμε στον υπουργό τις δικές μας προτάσεις για αναβάθμιση των υπηρεσιών, βασιζόμενες στα όσα ισχύουν στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, ο κ.Ανδρεάδης είπε ότι φέτος καταγράφεται μια αύξηση της τάξης του 10%, που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ.

Πρόσθεσε, όμως, ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα ταξί θα υπάρξει μείωση τον Αύγουστο και δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και ο Σεπτέμβριος.

Βρισκόμαστε στην ώρα μηδέν για τον τουρισμό, εκτίμηση και ανακοίνωσε ότι πολλές εταιρείες που πραγματοποιούν κρουαζιέρες θα επανεξετάσουν τον προορισμό τους για την Ελλάδα, ενώ θα επηρεαστούν και οι πτήσεις τσάρτερς.



ΝΔ: «Να βάλει τέλος ο Ραγκούσης στο χάος που δημιούργησε»
«Να αφήσει κατά μέρος τη βεντέτα με τον προκάτοχό του» στο θέμα των ταξί καλεί τον υπουργό Υποδομών ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των οδηγών ταξί να αφήσει κατά μέρος τη βεντέτα με τον προκάτοχό του και να προσέλθει σε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο, με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος, με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θέση που του υποδεικνύουν ακόμα και συνάδελφοί του μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Δικογραφίες για 6.415 άτομα
Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σ΄όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Όπως προκύπτει, από τα στοιχεία, στο χρονικό διάστημα από 18 Ιουλίου έως την Τετάρτη 27 Ιουλίου σχηματίσθηκαν, 82 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 6.415 άτομα.

Από τις δικογραφίες αυτές, οι 35 έχουν υποβληθεί στον εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα και τα ποινικά αδικήματα που αφορούν το προανακριτικό υλικό είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή.
real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom