Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Οταν ο Πεταλωτής συνάντησε τον Κουφοντίνα


Ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Δημήτρη Κουφοντίνα είχε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ.Γ. Πεταλωτής την Τετάρτη. Η συνάντηση ακολούθησε το ραντεβού του υφυπουργού με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, όπου συζητήθηκε η σοβαρή πλέον προοπτική της απομάκρυνσης των φυλακών από την περιοχή. Ακολούθησε η συνάντηση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, την οποία πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζουν ως τυχαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πεταλωτής επισκέφτηκε την πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου γίνονται επισκευές και γκεμίσματα κτιρίων. Λίγο πιο μακριά κρατούνται μέλη της 17Ν μετά την καταδίκη τους, τον Δεκέμβριο του 2003. Ο υφυπουργός θέλοντας να ακούσει από........ πρώτο χέρι τις συνθήκες κράτησής τους, που είναι διαφοροποιημένες σε σχέση με αυτές των άλλων κρατουμένων, δέχτηκε να συναντήσει τον Δημ. Κουφοντίνα και είχε μία σύντομη συζήτηση μαζί του.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι «δεν προτίθεται να αλλάξει τίποτε από το καθεστώς κράτησής τους», εκτός και αν το επιβάλλουν οι γενικότερες συνθήκες μεταφοράς των γυναικείων φυλακών. Δεν αντιμετωπίζει επίσης, σε αυτή τη φάση, ούτε την περίπτωση χορήγησης αδειών, όπως γίνεται με πολλούς ισοβίτες.

Από πηγές του υπουργείου τονίζεται, επίσης, ότι δεν έγινε επιλογή του Δημ. Κουφοντίνα με κάποια κριτήρια και αναφέρεται ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να είχε γίνει και με τον Αλεξ. Γιωτόπουλο, όπως και με κάθε άλλον κρατούμενο...

Οι συνθήκες συγκατοίκησης των καταδικασμένων ως μελών της 17Ν δεν είναι πάντως αρμονικές, καθώς έχουν υπάρξει πολλά επεισόδια, ενώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν φτάσει επιστολές στις οποίες αλληλοκαταγγέλλονται...
http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: