Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Κι αν του έγνεφε καταφατικά....;


Mε πήραν από τη τράπεζα σήμερα…Το δράμα και η αγωνία μου στις ασφυκτικές πιέσεις με έκανε να αντιδράσω ίσως υπερβολικά….:
«Θέλετε να πουλήσω το Μαξίμου…;»τους είπα….

Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι είναι η παραλλαγή του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας το «Βήμα» η οποία έλεγε ότι από τις ασφυκτικές πιέσεις, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε «τι θέλετε να πουλήσω τη Πελοπόννησο..;»

Εδώ ακριβώς εισερχόμαστε σε ένα πολύ λεπτό θέμα….Πρώτον δια νόμου κανείς δε μπορεί να πουλήσει κάτι που δεν του ανήκει, εκτός αν έχει τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη….

Δεύτερο και βασικό είναι αυτό που λέμε «ηθικό ρίσκο»…Ο όρος εμφανίστηκε για τις συναλλαγές όπου κάποιος ,χρηματιστής λόγου χάρη, «επενδύει» και διαχειρίζεται τα χρήματα κάποιου σα να είναι δικά του…Χωρίς όμως κόστος…Κι αν τα χάσει δηλαδή ζημιώνεται ο κάτοχος και όχι εκείνος…

Ότι δηλαδή γίνεται από τις Κυβερνήσεις μας….Άλλα λένε και άλλα κάνουν και εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν είμαστε όλοι εμείς….

Τέλος, έτσι για την ιστορία, δε θέλω να φανταστώ ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση του Πρωθυπουργού, αν ο συνομιλητής του, στην ερώτηση για την Πελοπόννησο του έγνεφε καταφατικά….

Ειλικρινά, δε θέλω…

2 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Ούτε για αστείο να μην το αναφέρουμε!!!!!!!!!! Υπάρχει και όριο σε ότι μπορούμε να ανεχθούμε και έχουμε ανεχθεί πάααααααρα πολλά!!!!!!!!
Το θέμα είναι Δημήτρη μου ότι πληρώνουμε πάντα εμείς μια και εμείς τους δίνουμε με τη ψήφο μας τη δύναμη να διαχειριστούν κατά το συμφέρον τους της χώρας μας τα οικονομικά και όχι μόνο!!!!!!!!
Μυαλό θα βάλουμε;;;;;; Δεν νομίζω .....Δεν βλέπεις τι γίνεται με τα ταξί;;;;;;; Κάθε τάξη αγωνίζεται για τα δίκαιά της αλλά όχι σε βάρος του συνόλου..........Άρα καλά παθαίνουμε;;;;;;;;;;;
Καλό υπόλοιπο Κυριακής

zeidoron dtsoukas είπε...

Τι μυαλό να βάλουμε Αννα μου;Εδώ προχτές ο άλλος στην Αρτα πήρε μια τεράστια σημαία του ΠΑΣΟΚ και πήγε στην υποδοχή κι ο Γιωργάκης τον αγκάλιασε!Οσο για το κάθε κοινωνική ομάδα που κοιτάει την πάρτη της δεν νομίζω πως καταφέρουμε να το αλλάξουμε.Να είσαι καλά,καλή Κυριακή επίσης!