Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Γερμανο-Γαλλική συμμαχία για τη διάσωση του ευρό,της Ελλάδας και της Ευρώπης


Με άρθρο τους στους Financial Times, οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας, τονίζουν ότι το γερμανο-γαλλικό σχέδιο έχει τη δυνατότητα να διασφαλίσει την σωτηρία της Ελλάδας, αλλά και να προστατεύσει το κοινό νόμισμα και την Ενωμένη Ευρώπη.

"Η Ευρώπη και το ευρώ βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. Το θέμα του χρέους της Ελλάδας και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής ενέκρινε έναν οδικό χάρτη για την Ελλάδα, προκειμένου το χρέος της να καταστεί βιώσιμο και η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης" υπογραμμίζουν στο κοινό τους άρθρο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Φρανσουά Μπαρουάν.

"Με το πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης επιτύχαμε να αποτρέψουμε την μετατροπή της κρίσης χρέους της Ελλάδας, σε κρίση που θα μπορούσε βλάψει συνολικά την Ευρωζώνη και ως εκ τούτου το ευρώ. Αλλά δεν είμαστε αφελείς. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη απαιτεί υπομονή, μεγάλη αντοχή και όραμα" συνεχίζουν.

"Με δεδομένη τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά της και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, χώρες της Ευρωζώνης, από κοινού με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα προσφέρουν νέα χρηματοδότηση λόγω της δυσκολίας της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές" επισημαίνουν Σόιμπλε και Μπαρουάν, τονίζοντας ότι "ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να συνεργαστούν για να υποστηρίξουν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα"

Οι δυο υπουργοί καταλήγουν, υπογραμμίζοντας: "Θα υπερασπιστούμε το ευρώ. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, η οποία είναι η βάση της ευημερίας μας".
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: